Ισοτιμία Ευρώ Δολάριο – Μετατροπέας νομισμάτων | Λίρες σε Ευρώ

notos-ekptoseis-2022-notos-prosfores-royxa-papoutsia-mini-banner

 Ισοτιμία Ευρώ Δολάριο και Ευρώ σε Λίρα με τον Μετατροπέα Νομισμάτων – Βρες την Ισοτιμία Ευρώ σε Δολάριο ή Λίρα σε Ευρώ. Κάντε τη μετατροπή δολάρια σε ευρώ.

Δολάριο σε Ευρώ και Ευρώ σε Λίρα; Ψάχνετε ποια είναι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου; Ή μήπως την ισοτιμία λίρα Αγγλίας σε ευρώ; Παρακάτω βρίσκεται ο μετατροπέας νομισμάτων και μάθετε την ισοτιμία ανάμεσα σε διάφορα νομίσματα από όλο τον κόσμο. Κάντε την μετατροπή δολάρια σε ευρώ και δείτε ποια είναι η ισοτιμία €/$ και €/£ σήμερα:

ισοτιμια-ευρω-δολαριου-μετατροπεας-νομισματων-ευρω-σε-δολαριο-ευρω-σε-λιρα-
Επιλέξτε τα νομίσματα € – $ – £ στον μετατροπέα για να δείτε την ισοτιμία:

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ – ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ:

(Ισοτιμία Ευρώ Δολάριο,  Λίρα Ευρώ και όποια άλλη σημερινή ισοτιμία θέλετε)
Ισοτιμία σήμερα: 

Δολάριο σε ευρώ: 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 0.86€. Τα 100 δολάρια είναι 86€.
Λίρα σε ευρώ: 1 λίρα ανιστοιχεί σε 1.11€. Οι 100 λίρες αγγλίας είναι 111€.

Την ισοτιμία ευρώ δολαρίου από την Εθνική Τράπεζα μπορείτε να την δείτε από εδώ

Ισοτιμια ευρω δολαριου προβλεψη 2018:

10 χρόνια μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ο πρόεδρος της Αμερικής Ντοναλντ Τραμπ έχει πετάξει στον κάδο την δημοσιονομική πειθαρχία και έτσι σηματοδοτεί το τέλος της αμερικανικής ανάκαμψης όπως επίσης δίνει μεγάλη προώθηση στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Αμερικάνικου Δολαρίου USD ως το  κύριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Το δολάριο είναι καταδικασμένο να χάσει σημαντικά την όποια αγοραστική  δύναμη έχει  όπως  και πιθανότατα να χάσει το ρόλο του ως αποθεματικό νόμισμα σήμερα πολύ πιο γρήγορα από ότι προηφουμένως.

ΔΟΛΑΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (USD) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πληροφορίες αναφορικά με το Δολάριο Η.Π.Α., US Dollar –

 • Σύμβολο Νομίσματος: $
 • Πρόσθετες ονομασίες: $1 = 100 cents
 • Συντομογραφία Δολαρίου: USD
 • Χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία: $1, $2 , $5, $10, $20, $50, $100
 • Νομίσματα διαθέσιμα: 1 cent (penny), 5 cent (nickel), 10 cent (dime), 25 cent (quarter), 50 cent (half-dollar), $1 (dollar coin)
 • Κεντρική τράπεζα Αμερικής:  Federal Reserve Bank @ www.federalreserve.gov
 • 18 χώρες όπου χρησιμοποιείται το δολάριο: Ηνωμένες Πολιτείες, Ελ Σαλβαδόρ, Βόρειες Μαριάνες, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι,  Παναμάς, Εκουαδόρ, Αμερικάνικη Σαμόα, Απομακρυσμένες Νησίδες,  το Γκουάμ, και Πουέρτο Ρίκο. Μετατροπή δολάρια σε ευρώ

 

ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ (GBP) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Πληροφορίες αναφορικά με τη Λίρα Αγγλίας (γνωστή ώς GBP, British Pound)
 • Η ονομασία του νομίσματος: Λίρα Αγγλίας, Στερλίνα, British Pound, Pound Sterling
 • Σύμβολο Νομίσματος: Λίρα £
 • Πρόσθετες ονομασίες: £1 = 100 pence, £1 = 1 quid
 • Συντομογραφία Λίρας: GBP
 • Χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία: £5, £10, £20, £50, £100
 • Νομίσματα διαθέσιμα: 1 pence, 2 pence, 5 pence, 10 pence, 20 pence, 50 pence, £1, £2
 • 9 χώρες χώρες όπου χρησιμοποιείται η λίρα αγγλίας :
  Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουαλία), Νήσους Φόκλαντ, Γιβραλτάρ, Γκέρνσι, Νήσος Μαν, Τζέρσεϋ, Τριστάν ντα Κούνια, Αγία Ελένη, Νότια Γεωργία και Νότια Νησιά Σάντουιτς(!) Πλυθησμός: Σύνολο 70 εκ. Μετατροπή λίρες σε ευρώ.

Ιστορία Αγγλικής Λίρας
Το νόμισμα τoυ Ηνωμένου Βασιλείου, η λίρα στερλίνα, ή συνηθέστερα η λίρα κατέχει τoν τίτλο τoυ παλαιότερου νομίσματος που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Η προέλευσή τoυ τοποθετείται γύρω στo 760 κατά τη βασιλεία τoυ Όφα της Μερκίας που εισήγαγε την ασημένια δεκάρα (pennie), η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε μέσα από τα αγγλοσαξονικά βασίλεια και έγινε τo τυποποιημένο νόμισμα της Αγγλίας.

Το όνομα “στερλίνα” τo πήρε αργότερα. Ακολούθησε η εισαγωγή των χαρτονομισμάτων τo 1694.

To 1861 τo χρυσό πρότυπο υιοθετήθηκε ξανά και καθώς άλλες χώρες, κατά τoν 19ο και 20ο αιώνα τo υιοθέτησαν, έγινε εύκολο να καθοριστούν oι συντελεστές μετατροπής μεταξύ των διαφόρων χωρών.

Το 1940 η λίρα συνδέθηκε με τo αμερικανικό δολάριο (£1 = $4.03). Το ποσοστό αυτό διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια τoυ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η στερλίνα χρησιμοποιείται έως αποθεματικό νόμισμα σε όλο τoν κόσμο και κατέχει την τρίτη θέση στην αξία που διατηρείται έως αποθεματικό.

Τι είναι η ισοτιμία (Ευρώ Δολαρίου Λίρας);

Απόσπασμα από την Wikipedia:

Στη σύγχρονη Οικονομία ο όρος ισοτιμία ,στις εμπορικές συναλλαγές και  ,μπορεί να αφορά τιμές προϊόντων, συναλλάγματος, αγοραστική δύναμη καθώς ακόμα και μισθούς.

Ιδιαίτερα στις διεθνείς συναλλαγές η ισοτιμία αναφέρεται στην ανταλλαγή νομισμάτων των διαφόρων χωρών (μετατροπή ευρώ σε δολάριο ή μετατροπή ευρώ σε λίρα) η οποία και καθιστά την μεταξύ τους αγοραστική δύναμη ουσιαστικά ίση, καλούμενη συναλλαγματική ισοτιμία.

Θεωρητικά καθώς μεταβάλλονται οι οικονομικές συνθήκες της Αμερικής σε σχέση με την Αγγλία και την Ευρώπη για παράδειγμα, οι συναλλαγματικές αξίες των νομισμάτων τους (Ευρώ, Λίρα, Δολάριο) συνεχώς προσαρμόζονται προκειμένου να διατηρούν την ισοτιμία τους.

Έτσι χρειάζεται να ξέρετε την ισοτιμία ευρώ δολαρίου και ευρώ λίρας για να γνωρίζετε πόσα δολάρια “αγοράζει” το ευρώ σας και αντίστοιχα πόσες λίρες αγγλίας αγοράζει το ευρώ.

Οι αναπροσαρμογές αυτές επιτυγχάνονται με τις μεταβολές των τιμών τους ακολουθώντας τις μεταβολές της προσφοράς και ζήτησης, εφόσον βεβαίως οι τιμές αυτών είναι ελεύθερες σε διαμόρφωση ή σε διακύμανση εντός ενός ευρύτερου διαστήματος.”

eshop-crazy-sundays-2023-ekptoseis-prosfores-tablet-laptop-smartphone-eshopgr
9.8 Συνολικό Σκορ
Μετατροπέας Νομισμάτων - Ευρώ σε Δολάριο και Ευρώ σε Λίρα

Με τον μετατροπέα νομισμάτων μπορεί να βρείτε την ισοτιμία δολαρίου ευρώ όπως και την ισοτιμία ευρώ λίρας εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια. Βρείτε όποια ισοτιμία θέλετε με το χρήσιμο μετατροπέα.

Μετατροπέας Νομισμάτων
10
Ευκολία Χρήσης
10
PROS
 • Μετατροπή Νομίσματος
User Rating: 4.89 (9 ψήφοι)
HotDeals.gr
Login/Register access is temporary disabled