Τέλη Kυκλοφορίας 2019 – ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στο www.gsis.gr

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2019, ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ WWW.GSIS GR,  Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και Διαγραφή Μεταβίβαση Οχήματος όπως και Άρση Ακινησίας Οχήματος – Τέλη Πληρωμή με το Μήνα  – Είσοδος στην Εφαρμογή Τέλη Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων και Εκτύπωση Τελών στο gsis.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018 βρίσκονται ειδική εφαρμογή του TAXISNET και οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν εύκολα να προχωρούν στην εκτύπωσή των τελών κυκλοφορίας.

τελη-κυκλοφοριασ-www-gsis-gr-εκτυπωση-τελων-κυκλοφοριασ

TELH KYKLOFORIAS GSISGR – τελη κυκλοφοριασ 2019

Για την είσοδο στο gsis και στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2018 ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

τελη-κυκλοφοριασ-εισοδοσ-γσισ-γρ-ταχισνετ

Είσοδος στα Τέλη Κυκλοφορίας στο www.gsis.gr

telh-kykloforias-ektyposi-gsis-teli-kikloforias-2018-

ΕΙΣΟΔΟΣ Τέλη Κυκλοφορίας Εφαρμογή Taxisnet

Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσει στα αντίστοιχα πεδία του αυτοκινήτου και του ίδιου. Δηλαδή τον ΑΦΜ αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και στην συνέχεια να κλικάρει το κουμπι “ΑΝΑΖΗΤΗΖΗ”.

τελη κυκλοφοριας - ταχισνετ- γσισ- τελη 2018 εκτύπωση τελων κυκλοφοριασ-

Εφόσον τα στοιχεία που έχει εισάγει είναι σωστά, θα εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, και το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει, είναι ένα κλικ στο πεδίο ΕΚΤΥΠΩΣΗ.

Πόσο θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας 2018 και για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019;

Αλλαγή δεν θα υπάρξει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και οι 5.5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια ακριβώς ποσά με το 2017.

Η τρόικα έφερε αντιρρήσεις σχετικά με τις μειώσεις των Τελών Κυκλοφορίας για τους πολύτεκνους αλλά ούτε και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Το Υπουργείο Οικονομικών μετά την σχετική εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω διαπραγμάτευση αποφάσισε τις όποιες αλλαγές να τις μεταθέσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019.

Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει την σχετική εντολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάρτησης των Τελών Κυκλοφορίας 2018 στο Taxisnet.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Για την πληρωμή μέσω τραπεζης, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis.

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2018 κυμαίνονται ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά του αλλά και τους ρύπους:

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018 – ΤΕΛΗ ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΑ και ΕΤΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗΣ:

Τέλη Κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με πρώτη ταξινόμηση έως το 2000:

telh-kykloforias-pinakas-kyvika-autokinhtoy-telh-2018-gsis

Τέλη Κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με πρώτη ταξινόμηση από το 2001 έως το 2005:

telh-kykloforias-pinakas-kyvika-autokinhtoy-telh-2018-gsis-2

Τέλη Κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με πρώτη ταξινόμηση από το 2006 και μετά:

telh-kykloforias-pinakas-kyvika-autokinhtoy-telh-2018-gsis-3

 

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος:

Τέλη Κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με πρώτη ταξινόμηση από το 2010:

telh-kykloforias-pinakas-kyvika-autokinhtoy-telh-2018-gsis-4

Τέλη κυκλοφορίας 2019:

Αλλαγές αναμένονται στα τέλη κυκλοφορίας το 2019 σύμφωνα με τα τελευταία νέα για τα τέλη των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας 2019: «Η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια»

Αλλαγές αναμένονται λοιπόν για τα τέλη κυκλοφορίας το 2019 με το ποσό πληρωμής των τελών για τα αυτοκίνητα να πηγαίνει ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου.

Τέλη κυκλοφορίας Με το μήνα – Άρση Ακινησίας :

Τέλη κυκλοφορίας για φέτος με το μήνα, καθώς με κύρωση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, δίδεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το εισφορά του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια στασιμότητα είτε βρίσκονται για άλλους ομιλίες σε λίστα αναγκαστικής ακινησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση (σε εφαρμογή του άρθρου 144 του ν. 4537/2018 {Α΄84}), στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την στασιμότητα αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) ως γ) του εν λόγω άρθρου.

Ειδικότερα:

 • α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο αμάξι ετήσιων τελών κυκλοφορίας
 • β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο αυτοκίνητο ετήσιων τελών κυκλοφορίας
 • γ) για άρση ακινησίας για το λοιπό διάστημα του έτους και ως  (31/12/2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο αυτοκίνητο ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης ως και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το εισφορά του 2018. Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη επιβάλλεται να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε έθνος το συμβεβηκός που ήρε την στασιμότητα, π.χ. από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κ.λπ. Τέλη κυκλοφορίας 2019

Η προσήκον καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως αν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το αμάξι σε εκούσια στασιμότητα.

Η εμπρόθεσμη επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης της ακινησίας για έναν ή τρεις μήνες ή για το λοιπό του έτους, γίνεται μέχρι την ύστατη μέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και αν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη ρεπό, τα στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται την επόμενη εργάσιμη, για την Φορολογική Διοίκηση, μέρα.

Η εμπρόθεσμη καταβολή των αναλογικών τελών κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, γίνεται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χωρα το συντελεσθέν που ήρε την αναγκαστική στατικότης, ενώ και στη περίπτωση αυτή εφόσον η 15η μέρα είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη σχόλη, η εν λόγω προθεσμία μετατίθεται ως την πρώτη εργάσιμη για την Φορολογική Διοίκηση, μέρα. Αυτονόητο είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας και κατά την μέρα που έλαβε έθνος το συμβεβηκός που ήρε την αναγκαστική αδράνεια.Τέλη κυκλοφορίας 2019 Με το μήνα

 

Άρση Ακινησίας – Υποβολή αίτησης στην Εφορία

Η άρση της ακινησίας γίνεται έπειτα εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος, το οποίο τηρείται στο αρχείο της Δ.Ο.Υ.
Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται μέχρι ακέραιος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης αν εμφανώς αυτή γίνεται στην αρχή ή στο δασμός του μήνα.

Παραδείγματα άρσης ακινησίας

Άρση Ακινησίας – Παράδειγμα 1: Για επιβατικό ΙΧ 1000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120€. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται εγγράφως άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2018:

 • αν επιλέξει την άρση για 1 μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται μέχρι εξής: 120€ x (2/12) = 20€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. την πρώτη εργάσιμη για τη Φορολογική Διοίκηση μέρα προδήλως ως και την 2α Ιουλίου, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, εμφανώς η 30η Ιουνίου, συμπίπτει με μη εργάσιμη μέρα. Στην περίπτωση αυτή, ο μήνας Ιούνιος λογίζεται ατόφιος για τις ανάγκες υπολογισμού των τελών.
 •  αν επιλέξει την άρση για 3μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα είναι 120€ x (4/12) = 40€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. μέχρι την 31η Αυγούστου (τελευταία μέρα της περιόδου κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα).
 • αν επιλέξει την άρση για το λοιπό του έτους εμφανώς έως 31-12-2018 (τελευταία μέρα της περιόδου κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα), θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 μέχρι εξής: 120€ x (7/12) + 120€ x (2/12) = 70€ + 20€ = 90€.

Άρση Ακινησίας – Παράδειγμα 2: Για επιβατικό ΙΧ με εκπομπές 100γρ CO2/χλμ, τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι : 100 x 0,90 = 90€. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται (εγγράφως) άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2018:

 • αν επιλέξει την άρση για 1 μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται έως εξής: 90€ x (2/12 ) = 15€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. την πρώτη εργάσιμη για τη Φορολογική Διοίκηση μέρα εμφανώς ως και την 2α Ιουλίου, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, τουτέστιν η 30η Ιουνίου, συμπίπτει με μη εργάσιμη μέρα. Στην περίπτωση αυτή, ο μήνας Ιούνιος λογίζεται αυτούσιος για τις ανάγκες υπολογισμού των τελών.
 • αν επιλέξει την άρση για 3μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα είναι 90€ x (4/12) = 30€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. μέχρι την 31η Αυγούστου (τελευταία μέρα της περιόδου κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα).
 • αν επιλέξει την άρση για το λοιπό του έτους έως 31-12-2018 (τελευταία μέρα της περιόδου κυκλοφορίας για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα), θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12, τουτέστιν 90€ x [(7/12) + (2/12)] = 90€ x (9/12) = 67,5€.

Αυτονόητο είναι ότι δεν απαιτείται η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. όταν η άρση γίνεται για το λοιπό του έτους που περιλαμβάνει και τον έσχατο μήνα του έτους 2018 (Δεκέμβριο), εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Επιβολή Προστίμου Τέλη Κυκλοφοριασ

Αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται στις περιπτώσεις: α) εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης εκούσιας ακινησίας.

Παράδειγμα Προστίμου Τελη Κυκλοφοριας: ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 1 έχει καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας για διάρκεια άρσης τριών μηνών (40€) και δεν επιστρέφει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες) εμπρόθεσμα. Επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120€ x 2=240€. β) εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας.

Παράδειγμα: Ιδιοκτήτης ΙΧ οχήματος 1000 κ.εκ. με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 120€, το οποίο είχε τεθεί σε αναγκαστική στατικότης λόγω κλοπής ανευρίσκεται από την Αστυνομία και παραδίδεται σε αυτόν την 5η Ιουλίου του 2018. Εφόσον δεν καταβληθούν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας έξι μηνών (Ιούλιο ως Δεκέμβριο 2018) μέχρι και την 20η Ιουλίου 2018 επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120ευρώ x 2=240 ευρώ.

Εφόσον επιβλήθηκε και καταβλήθηκε το πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης επιστροφής ή μη επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας , ο φορολογούμενος δεν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2018 και δεν έχει καθήκον επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας.

Προσοχή στα εξής:

Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο τότε άπαντα τα δικαιολογητικά θα ταιριάζει να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό κομμάτι ή τα ΚΕΠ. Επιπλέον θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση αναλόγως θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου.
Ο ιδιοκτήτης θα αρμόζει να προσέλθει στη ΔΟΥ του και να φτιάχνει γραπτο σχετικό αίτημα, το οποίο τηρείται στο αρχείο της Εφορίας του και να πάρει την απαλλαγή και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιστροφή πινακίδων

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μέχρι προς την ημερομηνία επιστροφής των πινακίδων κατά τη λήξη του διαστήματος για το οποίο ο κάτοχος του ΙΧ έχει πάρει τις πινακίδες, καθώς ο φορολογούμενος απειλείται με πρόστιμο.
Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ, από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο, γίνεται έως την έσχατη εργάσιμη μέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Στην περίπτωση επιστροφής των πινακίδων με καθυστέρηση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας. Αν για παράδειγμα ο κάτοχος αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ έχει καταβάλει το ποσό των 40 ευρώ για άρση ακινησίας του οχήματος του για διάστημα τριών μηνών, αργήσει έστω και για μία ημέρα να τις επιστρέψει, ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πληρώσει πρόστιμο 240 ευρώ. Οσοι προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους να ξέρουν ότι δεν απαιτείται η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στη ΔΟΥ όταν η άρση περιλαμβάνει και τον έσχατο μήνα του έτους 2018 (Δεκέμβριο), εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Απαξ χρήση του διακιώματος μερικής άρσης εντός του 2018.
Η ανωτέρω επιλογή χρονικού διαστήματος ενός ή τριών μηνών άρσης, εφόσον γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του έτους 2018, άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος, με τον κοινό τρόπο.

Μεταβίβαση Οχήματος ή διαγραφή οχήματος λόγω εξαγωγής κατά το χρονικό διάστημα μερικής άρσης ακινησίας.

Εάν εντός της χρονικής περιόδου άρσης της ακινησίας οχήματος κατά τα ανωτέρω, το αμάξι μεταβιβαστεί, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της υποπαρ. Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (222 Α΄), σύμφωνα με τις οποίες, δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, αν δεν καταβληθούν πρίν τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου παίρνει έθνος η μεταβίβαση. Στην περίπτωση αυτή κατά τον υπολογισμό των οφειλόμενων τελών έτους 2018, θα επιβάλλεται να αφαιρείται το ποσό των τελών κυκλοφορίας που έχουν πιά καταβληθεί για τις ανάγκες της μερικής (προσωρινής) άρσης. (Υπενθυμίζεται ότι για την μεταβίβαση απαιτείται να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται, για το χρόνο που το αυτοκίνητο βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, έπειτα των προβλεπομένων προστίμων.)

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο στην περίπτωση άρσης εκούσιας όσο και στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, με χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας έτους 2018.

Τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση που ενώ έχει γίνει άρση της ακινησίας με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας, και εντός του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν αυτά καταβληθεί, ζητείται η διαγραφή του οχήματος λόγω εξαγωγής του και στη περίπτωση αυτή ήγουν απαιτείται ο έλεγχος καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, τρέχοντος και παρελθόντων ετών.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μεταβίβαση οχήματος ή διαγραφή του λόγω εξαγωγής, ενόσω έγινε χρήση της ευνοϊκής διάταξης του αρ. 144 του εν λόγω νομοθετήματος, χωρίς να έχουν καταβληθεί τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, τότε επιβάλλεται το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο (διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας), το οποίο καταχωρείται πάντα εις άπαν στον ΚΑΕ 1717 και εξαντλείται η φορολογική χρέος για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2018.

»
9.5 Συνολικό Σκορ
Τέλη Κυκλοφορίας - www.gsis.gr Τέλη Αυτοκινήτων

Δείτε πως θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. Τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας.

Τέλη Κυκλοφορίας Οδηγός
9.5
Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας
9.5
PROS
 • ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
CONS
 • Αυξήσεις Τελών Κυκλοφορίας
User Rating: 5 (5 ψήφοι)
Πείτε μας την γνώμη σας

   Αφήστε το μήνυμά σας

   Login/Register access is temporary disabled