Οδηγός PayPal Ελλάδα: Πως κάνω εγγραφή στο PayPal για ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές – Δημιουργία λογαριασμού σε απλά βήματα.

Οδηγός PayPal Ελλάδα

paypal-logo

Πολλοί από εσάς ίσως να έχετε ακούσει το PayPal και να μην γνωρίζετε τι είναι ακριβώς και πώς λειτουργεί. Το Paypal λειτουργεί πλέον, χωρίς περιορισμούς λόγω capital control, στην Ελλάδα και παρακάτω θα δείτε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να φτιάξετε τον δικό σας PayPal λογαριασμό και να μάθετε τα πάντα γύρω του:

Τι είναι το PayPal;

Tο PayPal είναι μια ιστοσελίδα που λειτουργεί ως διαδικτυακή τράπεζα για τις συναλλαγές μας στο Internet. Παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές μας, σε σχέση με την απλή χρήση κάρτας.

Με τη δημιουργία λογαριασμού στο PayPal, μπορούμε να συνδέσουμε σε αυτόν τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών τύπου Visa, Mastercard ή American Express.

Όταν μια επιχείρηση συνεργάζεται με το PayPal μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την αγορά μας χωρίς να χρειαστεί να καταχωρήσουμε τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής μας κάρτας στον πωλητή. Συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας στο PayPal και πραγματοποιούμε την πληρωμή από εκεί με την κάρτα που έχουμε συνδέσει στον λογαριασμό.

Γιατί να κάνω PayPal;

Οι λόγοι που τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιούν το PayPal ως μέσο συναλλαγής:

  • Ασφάλεια.

Στην χώρα μας παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχει μια δυσπιστία στις online αγορές και μια φοβία να καταχωρήσουμε τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής μας κάρτας.

Στην ουσία αν κάποιος ξέρει τον αριθμό της κάρτας μας, το ονοματεπώνυμο στο οποίο έχει εκδοθεί και τον 3ψήφιο που αναγράφεται στο πίσω μέρος της, μπορεί κάλλιστα να την χρησιμοποιήσει. Κάποιοι νιώθουν πλέον μια σχετική ασφάλεια να δώσουν τα στοιχεία αυτά σε μια μεγάλη εταιρεία/μαγαζί με έδρα στην Ελλάδα αλλά δε θα το έκαναν εύκολα σε κάποια ιστοσελίδα της Ευρώπης, πόσο μάλλον της Κίνας.

Το PayPal μας απαλλάσσει από τους φόβους και η μοναδική εταιρεία/ιστοσελίδα που θα δώσουμε τα στοιχεία αυτά είναι το ίδιο το PayPal, ένας κολοσσός που δημιούργησαν το 1999 οι μεγιστάνες πλέον: Elon Musk, Peter Thiel και o Max Levchin με αξία pου υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί η αγορά μεταφερόμαστε αυτόματα στην ασφαλή ιστοσελίδα του PayPal όπου εισάγουμε το email και τον κωδικό του λογαριασμού μας στον οποίο η επιχείρηση με την οποία συναλλασόμαστε δεν έχει καμία πρόσβαση.

paypal-dimiourgia-logariasmou-new-account-hotdealsgr

Αναφορικά με την ασφάλεια των συναλλαγών πέρα από το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτουμε ποτέ τα στοιχεία της κάρτας μας στον πωλητή, το PayPal μας προστατεύει και στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με κάποια παραγγελία μας και δεν το αναγνωρίζει η επιχείρηση από την οποία αγοράσαμε το προϊόν. Το πρόβλημα μπορεί να είναι από το να μην φτάσει ποτέ ένα αντικείμενο, να φτάσει χαλασμένο, να φτάσει κάτι διαφορετικό από την περιγραφή που είχε η ιστοσελίδα κ.α. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να ζητήσουμε από το PayPal με την διαδικασία του «dispute» να μας επιστραφεί όλο το ποσό.

Το ίδιο το PayPal θέτει πολύ αυστηρές προδιαγραφές στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται και μόλις υπάρχει υπόνοια ότι κάτι δεν είναι νόμιμο παγώνει το σύνολο των αμοιβών και διερευνηθεί/διευθετεί το ζήτημα.

Γενικά τις λίγες φορές που έτυχε να εξαπατηθούμε μετά από online αγορά, στο σύνολο τους το PayPal μας δικαίωσε και επέστρεψε όλο το ποσό της συναλλαγής. Αν βέβαια κάποιοι πονηροί σκεφτούν να το καταχραστούν, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να μπλοκαριστεί ο λογαριασμός τους είτε να χάσουν το δικαίωμα για dispute.

  • Ευκολία.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στον κόσμο δέχονται ως τρόπο πληρωμής το PayPal. Το μόνο που αρκεί να θυμάται κάποιος είναι το email και το password που έχει στο PayPal και άμεσα κάνει την συναλλαγή χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει καν τις κάρτες του ή ακόμα και να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

  • Τί θα μου στοιχίσει το PayPal;

Είναι εντελώς δωρεάν.

Ο καταναλωτής δεν έχει καμία απολύτως επιβάρυνση από την συναλλαγή του αν αυτή γίνει μέσω PayPal όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.Την προμήθεια του το PayPal την παίρνει από την εκάστοτε συνεργαζόμενη επιχείρηση μετά την πώληση.

Δημιουργία λογαριασμού στο PayPal

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσει κάποιος λογαριασμό στο PayPal είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοχος μιας κάρτας πιστωτικής ή χρεωστικής από την οποία θα γίνονται οι online αγορές.

Για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal αρκεί να μπούμε στο www.paypal.com και

κάνουμε κλικ στο “Sign up”:

pws-na-kanoume-agores-me-paypal-signup

Στην αμέσως επόμενη σελίδα μας ρωτάει αν ο λογαριασμός που θέλουμε να κάνουμε είναι προσωπικός για να πραγματοποιούμε αγορές ή αν είμαστε επιχείρηση για να κάνουμε πωλήσεις:

Επιλέγουμε το Personal Account που είναι ο προσωπικός λογαριασμός:

pws-agorazoume-me-paypal-personal

Στην επόμενη σελίδα συμπληρώνουμε το email που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το PayPal, και έναν κωδικό:

pws-na-kanoume-agores-me-paypal-email

Καλό είναι επειδή ο κωδικός αυτός θα δίνει στην ουσία πρόσβαση στην κάρτα ή στις κάρτες που θα έχουμε αποθηκεύσει, να κάνουμε έναν πολύ δυνατό. Αν θέλετε την γνώμη μας να είναι τουλάχιστον 8ψήφιος και να περιέχει Κεφαλαίο, μικρό, αριθμό και ειδικό σύμβολο. Για παράδειγμα “Hotdeals#gr88”.

Αμέσως μετά θα μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας όπως φαίνεται παρακάτω:

pws-na-kanoume-agores-me-paypal-onoma

 

Το όνομα και το επώνυμο που θα γράψουμε θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητά μας.
Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό γιατί στην περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με το λογαριασμό μας, θα πρέπει να μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε οι κάτοχοι του λογαριασμού.

Επίσης το ονοματεπώνυμο είναι έτσι γραμμένο και στην όποια κάρτα έχουμε ώστε να μπορούμε να την συνδέσουμε με το λογαριασμό μας μιας και δεν επιτρέπει το PayPal να συνδέεις κάρτες με διαφορετικό επίθετο από αυτό που δήλωσες στο λογαριασμό σου.

Τέλος πατάμε “Agree and Create Account”.

Πλέον έχουμε δημιουργήσει τον λογαριασμό PayPal μας και μπορούμε να κάνουμε αγορές online ,από όσα ηλεκτρονικά καταστήματα το δέχονται ως μέθοδο πληρωμής, χωρίς να δίνουμε τα στοιχεία της κάρτας μας κάθε φορά που αγοράζουμε!

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι τα στοιχεία εισόδου του λογαριασμού στο PayPal.

Καλές Αγορές!

 

ΗΟΤDEALS

Δείτε όλες τις προσφορές και εκπτώσεις που έχουμε να σας προτείνουμε!

image

 

Login/Register access is temporary disabled