Ώρα Ελλάδος – Τι Ωρα Είναι Τώρα; Επίσημη Ώρα στην Ελλάδα

Ώρα Ελλάδας, βρείτε τι ώρα είναι τώρα – Η επίσημη ώρα Ελλάδος. Δείτε την ώρα στην Ελλάδα και συγχρονιστείτε με την Ωρα Ελλάδος από το Ε.Ι.Μ (Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας) ή τον ΟΤΕ 14844:

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – Τι ώρα είναι στην Ελλάδα;

Η επίσημη ώρα της Ελλάδας διατηρείται στο ΕΙΜ και για την ακρίβεια της χρησιμοποιούνται 3 ατομικά ρολόγια. Η βεβαιωμένη ακρίβεια τήρησης του χρόνου για την ώρα Ελλάδος ή αλλιώς το γνωστό UTC (Coordinated Universal Time) είναι ένα νανοσεκόντ. Δείτε σύμφωνα με το ΕΙΜ την ΩΡΑ στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή:

ωρα-ελλαδοσ

‘Ωρα Ελλάδος – Τι ώρα είναι στην Ελλάδα τώρα;

Το ρολόι που βλέπετε παρακάτω είναι συγχρονισμένο με την επίσημη ώρα Ελλάδος. Η ακρίβεια του ρολογιού επηρεάζεται από την επισκεψιμότητα των γραμμών του internet και την καθυστέρηση της μετάδοσης η οποία είναι περίπου μισό δευτερόλεπτο.

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ:

Η ΩΡΑ ΤΩΡΑ – Ώρα Ελλάδος Τώρα:

This is the time in Greece right now.
—————————————————-

Ο Εθνικός Χρόνος (Επίσημη Ώρα Ελλάδας) ή αλλιώς γνωστό ως UTC παράγεται στο Εργαστήριο Χρόνου και Συχνότητας που ανήκει στο ΕΙΜ με τη βοήθεια 3 πρότυπων ατομικών ρολογιών Καϊσίου. Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας έχει στην διάθεσή του υψηλής τεχνολογίας κ ακρίβειας συστοιχία πρότυπων ατομικών ρολογιών και σας κάνει γνωστό τι ώρα είναι στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή.

Εάν επιθυμείτε να συγχρονίσετε το ρολόι του υπολογιστή σας με την Ώρα Ελλάδος που παρέχει το ρολόι του ΕΙΜ (wra ellados) ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω:

Windows Συγχρονισμός με ώρα Ελλάδας (ΕΙΜ) – Greece Time Now:

Μπορείτε να συγχρονίστε το ρολόι το υπολογιστή σας με την ώρα στην Ελλάδα (ora ellados) από το ΕΙΜ κάνοντας τα εξής:

  • Πηγαίνετε στον  Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στον υπολογιστή σας και επιλέγετε “Ημερομηνία και Ώρα” (Date and Time).
  • Επιλέγετε το tab “Ώρα Ίντερνετ” (Internet Time).
  • Αλλάζετε τις ρυθμίσεις και βάζετε στο κουτάκι που λέει “Διακομιστής” (ή Server ) το εξής: hercules.eim.gr
  • Πατάτε στο κουμπί “Ενημέρωση” (ή Update Now) και έχετε συγχρονίσει τον υπολογιστή σας με την ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  • Η ακρίβεια του συγχρονισμού είναι ανάλογη με τον φόρτο του παγκόσμιου ίντερνετ και είναι περίπου ένα δευτερολέπτο.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια και συγχρονισμό στην ώρα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εργαστήριο Χρόνου και Συχνότητας του Ε.Ι.Μ.

τι-ωρα-ειναι

ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Αλλαγή Ώρα στην Ελλάδα: Η ώρα αλλάζει στην Ελλάδα κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (η ώρα αλλάζει και πηγαίνει μία ώρα μπροστά) και ξανά η ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (η ώρα αλλάζει και πηγαίνει μία ώρα πίσω) .

“Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…” – Ώρα 141. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

Το 141 έχει πάψει πλέον την λειτουργία του και δεν παρέχει πλέον την επίσημη ώρα Ελλάδος, πλέον το νούμερο του ΟΤΕ για την Ώρα Ελλάδος είναι το 14844. Το νούμερο του ΟΤΕ που παρείχε την ώρα σταμάτησε να λειτουργεί και το πιο περίεργο από όλα είναι πως η φωνή που έλεγε την κλασσική φράση: “Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…” ήταν η Καλλιόπη Παΐσιου. Το 2010 η φωνή του ΟΤΕ, πλέον κατάκοιτη από εγκεφαλικό, δολοφονείται από τον 90χρονο άνδρα της ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΤΕ ΩΡΑ 14844

Ο αριθμός ΟΤΕ για την Ώρα Ελλάδος είναι πλέον τον 14844 Ώρα Ελλάδας. Φυσικά πλέον παρέχεται με χρέωση.

  • ΩΡΑ ΟΤΕ 14844 *Χρεώσεις : Σταθερά 0,42€/λεπτό, κινητά 0,51€/λεπτό

Αν καλείτε από το κινητό σας υπάρχει επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας.
Τηλέφωνο παραπόνων ΟΤΕ: 2108212099.

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΜ:

Το Εργαστήρι Χρόνου και Συχνότητας του ΕΙΜ, υλοποιεί με κβαντικά φαινόμενα τις μονάδες του Χρόνου (δευτερόλεπτα/seconds) και της Συχνότητας (Hertz) χρησιμοποιώντας 3 πρωτεύοντα πρότυπα ρολόγια καισίου. Η ακρίβεια για την τήρηση του χρόνου U T C είναι 10 nanosecond.

Το Εργαστήριο Χρόνου κάνει τις εξής μετρήσεις:

Ακρίβεια χρόνου: 
Αβεβαιότητα μέτρησης 2×10-14 (Time Base).

Μέτρηση Συχνότητας: 
Εύρος μέτρησης έως 1.3 GHz
Αβεβαιότητα μέτρησης 2×10-14 – Greek Time Now

ΕΙΜ – Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας (Hellenic Institute of Metrology):

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, ΕΙΜ, αποτελεί τον Εθνικό Φορέα Μετρολογίας στην Ελλάδος και είναι σύμβουλος των Ελλήνων Πολιτών σε ζήτημα που αφορούν την μετεωρολογία και τις μετρήσεις.

Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας – Το Ε.Ι.Μ αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ, και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας η οποία έχει την έδρα και τις εγκαταστάσεις της στη ΒιΠε Θεσσαλονίκης.

Αξιοποιεί τις πολύ σύγχρονες υλικές και τεχνικές υποδομές, την τελευταία τεχνολογία και το know-how που έχει το προσωπικό του και έτσι είναι σε θέσει να προωθεί συνεργασίες, να αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες όπως και να παρέχει υπηρεσίες οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας όπως και στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδος.

ORA ELLADOS – ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ – ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ – παγκόσμια ώρα



10 Συνολικό Σκορ
Ώρα Ελλάδος - Τι ώρα είναι στην Ελλάδα; Συγχρονιστείτε με την επίσημη ώρα

Ώρα Ελλάδος και αλλαγή ώρας. Δείτε τι ώρα είναι τώρα. Το ΕΙΜ παρέχει την ακριβή ώρα στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή. Συγχρονίστε τα ρολόγια σας με την ώρα Ελλάδος από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας. Η ΩΡΑ ΤΩΡΑ Ωρα Ελλαδος Τωρα

Ακρίβεια Ώρας Ελλάδας
10
Μετρήσεις Ε.Ι.Μ για Ώρα Ελλάδος
10
PROS
  • Ακρίβεια Ώρας
User Rating: 5 (8 ψήφοι)
Login/Register access is temporary disabled