Αλλαγή Ώρας 2018 – Πότε αλλάζει η ώρα; Πότε έχουμε αλλαγή ώρας; Πότε θα αλλάξει η ώρα; Γιατί αλλάζει η ώρα; Κατάργηση της αλλάγης από την ΕΕ
Αλλαγή ώρας 2018 – Πότε θα αλλάξει η ώρα; Θερινή Ώρα 2018 Μάρτιος – Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας; Μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα 😀
Δείτε εδώ πότε αλλάζει η ώρα και γίνεται χειμερινή:
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ 2018
Αλλαγή ώρας 2018
Συζήτηση στην ΕΕ για κατάργηση της αλλαγής ώρας. Η αλλαγή ώρας έχει αρνητικές επιπτώσεις;
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ – ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 αλλάζει η ώρα και θα πρέπει να αλλάξουμε τα ρολόγια μας και να τα πάμε μπροστά μία ώρα. Δηλάδη στις 3.00 η ώρα την νύχτα που γίνεται η αλλαγή ώρας θα πρέπει να πάμε το ρολόι μας στις 4.00.
Γιατί γίνεται η αλλαγή της ώρας;
Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.
Δείτε τις Προτεινόμενες Προσφορές και Εκπτώσεις 2018
Δείτε τa Φυλλάδια Super Market της εβδομάδας.
Τελευταία γίνεται λόγος για κατάργηση της αλλαγής ώρας στην ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο:
Εξαιρετικά πιθανό να καταργηθεί η θερινή ώρα, μετά από 42 χρόνια, μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε την Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο. Η συζήτηση για τη χρησιμότητα της θερινής ώρας στην Ευρώπη έχει ανοίξει εδώ και καιρό, με τις φωνές για τις αρνητικές συνέπειες στην αλλαγή της ώρας να πληθαίνουν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε με αυτό το θέμα και υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας.
«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».
Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν το κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.
Αλλαγή ώρας 2018 – Βλάπτει σοβαρά την υγεία η αλλαγή της ώρας;
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε την ιδέα ,ως μέθοδο εξοικονόμησης ενέργειας, το μακρινό 1784 αλλά πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να εφαρμοστεί. Στις ημέρες μας υπάρχει «κίνημα» στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάργηση. Οι μελέτες λένε ότι γινόμαστε επιθετικοί, νωθροί, έχουμε προβλήματα ύπνου μέχρι και κατάθλιψη.
Ο πρώτος που υποστήριξε ότι, φέρνοντας τους δείκτες των ρολογιών τους μία ώρα μπροστά, οι πολίτες θα συνέβαλαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ήταν ένας από τους εθνοπατέρες των ΗΠΑ, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, το μακρινό 1784. Αλλά πέρασαν δεκαετίες πολλές έως ότου τελικά εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο. Στην Ελλάδα, η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το καλοκαίρι του 1932, για διάστημα δύο μηνών, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γρήγορα.
Στην Ευρώπη η αλλαγή της ώρας αποφασίστηκε στον απόηχο της μεγάλης πετρελαϊκής κρίσης του 1973. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθούσε να ρυθμίσει το ζήτημα από το 1976. Αυτό, ωστόσο, κατέστη δυνατό τέσσερα χρόνια μετά, το 1980, με μια ιστορική οδηγία που καθόριζε τις διατάξεις για την κοινή θερινή ώρα και τέθηκε σε εφαρμογή την επόμενη χρονιά. Στην Αγγλία και την Ιρλανδία, η αλλαγή της ώρας είχε ήδη καθιερωθεί από το 1916 και στην Ιταλία από το 1966. Δέκα χρόνια μετά ήρθε η σειρά της Γαλλίας, το 1978 ακολούθησε η Ελλάδα ενώ στη Γερμανία και τη Δανία το μέτρο υιοθετήθηκε το 1980.
Αλλαγή ώρας 2018 – Ευρωβουλευτές: Κουραστήκαμε από την αλλαγή ώρας ανά εξάμηνο
Τελικά από το 1996 και μετά, όλοι οι πολίτες της ΕΕ την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου φέρνουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα μπροστά ενώ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου η τάξη αποκαθίσταται. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που τάσσονται υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας. Και για αυτό ζητούν από την Κομισιόν την «εις βάθος επανεξέταση» της σχετικής οδηγίας. Η αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο –υποστηρίζουν– πέρα από το ότι δεν αποδεικνύεται τόσο βολική σε πρακτικό επίπεδο, μπορεί να «βλάψει την υγεία των πολιτών».
Ποιες είναι οι συνέπειες;
Οι συνέπειες του περάσματος από τη θερινή στη χειμερινή ώρα (και αντίστροφα) έχουν αναλυθεί διεξοδικά μέσω πολλών σχετικών μελετών. Και αφορούν κυρίως τη μεταβολή του κύκλου του ύπνου. Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Experimental Criminology, αποκάλυψε πως σε κάποιες πόλεις των ΗΠΑ οι επιθέσεις κατά ατόμων μειώνονται κατά 2,9% όταν οι κάτοικοι κοιμούνται μια ώρα λιγότερο, μετά το πέρασμα, δηλαδή, από τη χειμερινή στη θερινή ώρα, ενώ αυξάνονται κατά 2,8% όταν οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν πίσω.
Άλλες μελέτες έδειξαν, ωστόσο, πως όταν κοιμόμαστε μια ώρα λιγότερο αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και οι τραυματισμοί εν ώρα εργασίας ενώ έχει επίσης παρατηρηθεί πως τα χρηματιστήρια καταρρέουν συνήθως κατά τη διάρκεια των επτά μηνών θερινής ώρας.
Το βάρος μιας επιπλέον ώρας
Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Phillips από την συμβουλευτική εταιρεία Strive Insight, σχεδόν ένας στους δύο (το 48%) από τους 600 συμμετέχοντες ηλικίας από 24 έως 65 ετών παραπονέθηκε για σημαντικές παρενέργειες που σχετίζονται με την αλλαγή της ώρας. Διαπιστώθηκε επίσης πως η επιστροφή της χειμερινής ώρας επιβαρύνει περισσότερο τους ανθρώπους από το πέρασμα στη θερινή ώρα. Αλλά το 1/3 των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Τα κύρια συμπτώματα που παρουσιάζουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο μετά την τελευταία Κυριακή των μηνών Οκτωβρίου και Μαρτίου είναι μειωμένη ενεργητικότητα, αίσθημα κόπωσης, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και αδυναμία συγκέντρωσης. Η χειμερινή ώρα προκαλεί επίσης νευρικότητα (σε ποσοστό 27% έναντι 19%), κυκλοθυμία (26% έναντι 20%) αλλά και κατάθλιψη (26% έναντι 20%) λόγω της περιορισμένης ηλιοφάνειας.
Φθινοπωρινή βραδύτητα
Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί (34%) αλλά και να κοιμηθούν το βράδυ (30%). Όσον αφορά την εργασία, το 37% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι αποδίδει χειρότερα. Όταν, όμως, οι δείκτες των ρολογιών βρίσκονται μια ώρα μπροστά, τότε αρκετοί, το 19% στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούν πως εργάζονται όχι μόνον καλύτερα αλλά και περισσότερο.
Μικρά τζετ λαγκ
Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως τα αυτά τα μικρά τζετ λαγκ που σχετίζονται με την αλλαγή της ώρας, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αλλά για διάστημα τριών, τεσσάρων, το πολύ, ημερών. Για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων παρενεργειών, συνίσταται η σταδιακή μεταβολή, κατά δέκα λεπτά την ημέρα, των καθημερινών συνηθειών μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χρόνος που απαιτείται για να προσαρμοστούμε στην αλλαγή της ώρας είναι περί τις επτά ημέρες.
[wpsm_recent_posts number_posts=”5″]
Δείτε όλες τις Προσφορές που σας προτείνει το Hotdeals.gr!