Έληξε

Επίδομα Θέρμανσης Πετρελαίου 2019 ΑΑΔΕ | Αίτηση – Δικαιούχοι – Δικαιολογητικά

Σκορ+79
Σκορ+79


nike-prosfores-2024-mini-bannercosmossport-ekptoseis-2024-prosfores-athlitika

Επίδομα Θέρμανσης 2019 ΑΑΔΕ – Επίδομα Πετρελαίου – Αίτηση για Πετρέλαιο – Δικαιούχοι και Δικαιολογητικά Επιδόματος Πετρελαίου. Taxisnet – ΑΑΔΕ 2019.

Επίδομα Θέρμανσης 2019: (ΑΑΔΕ) Υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2018-2019. Τo ποσό επιδόματος πετρελαίου 2019 θα είναι 16,5 λεπτά για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Αν είστε δικαιούχος μπορείτε να κάνετε την αίτηση για πετρέλαιο της περιόδου 2018/2019 μέσω της ΑΑΔΕ και του taxisnet όπως θα δείτε παρακάτω στον οδηγό μας:

epidoma-thermanshs-2019-epidoma-petrelaio-thermanis-odigies-aithsh-dikaiologitika-aade-2019

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ/ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 2019

Δικαιούχοι Επιδόματος Πετρελαίου 2019:

Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν τις εξής προυποθέσεις:

 • Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000€ για άγαμο, 20.000€ για έγγαμο και 22.000€ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000€ για κάθε τέκνο.
 • Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000€ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000€ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Διάστημα χορήγησης επιδόματος πετρελαίου 2019:

Το διάστημα χορήγησης για το επίδομα πετρελαίου 2019 αφορά σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης που έγινε από 15/10/2018 μέχρι και 30/04/2019.

Πετρέλαιο Θέρμανσης 2019 – Ζώνες – Νομοί και Πόλεις 

Νομοί που ανήκουν σε κάθε ζώνη:

 • Η ΖΩΝΗ Α αφορά στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.
 • Η ΖΩΝΗ Β αφορά στους νομούς Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής.
 • Η ΖΩΝΗ Γ αφορά στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.
 • Η ΖΩΝΗ Δ αφορά στους νομούς Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου και Χανίων.

Επιπλέον, οι ορεινοί Καλλικρατικοί δήμοι, εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτή στην οποία εντάσσεται ο νομός στον οποίο ανήκουν (π.χ. ο δήμος Βιάννου του νομού Ηρακλείου μεταφέρεται στην Γ’ κλιματική ζώνη, ενώ ο υπόλοιπος νομός παραμένει στην Δ’ κλιματική ζώνη).

 

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, με ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό ως ακολούθως:

επιδομα-πετρελαιου-2019-ααδε-

 • Η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό θα είναι στα 25 για την Α’ ΖΩΝΗ, στα 15 για τη Β’ ΖΩΝΗ, στα 8 για τη Γ’ ΖΩΝΗ και στα 5 για τη Δ’ ΖΩΝΗ.
 • Η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε άγαμο θα είναι 2.000 για την Α’ ΖΩΝΗ, στα 1200 για τη Β’ ΖΩΝΗ, στα 640 για τη Γ’ ΖΩΝΗ και στα 400 για τη Δ’ ΖΩΝΗ.
 • Η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε έγγαμο ή μονογονεϊκή οικογένεια θα είναι 2.50 0 για την Α’ ΖΩΝΗ, στα 150 0 για τη Β’ ΖΩΝΗ, στα 800 για τη Γ’ ΖΩΝΗ και στα 50 0 για τη Δ’ ΖΩΝΗ.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ανοιχτή είναι η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2019. Η προθεσμία υποβολής για τις αιτήσεις επιδόματος πετρελαιου είναι μέχρι τις 31/05/2019.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019;

 • Για τις αιτήσεις πετρελαίου θέρμανσης που θα υποβληθούν έως 15-01-2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15-02-2019.
 • Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16-01-2019 μέχρι 31-05-2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28-06-2019.

 

Οδηγός – Πως κάνω την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2019:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εισέλθετε στην εφαρμογή από το site της ΑΑΔΕ πατώντας ΕΔΩ!

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet-04

Αφού εισάγετε στα πεδία το Username και Password που έχετε απο το TAXISnet θα μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα. Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της.

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (2)

Στην περίπτωση που είστε υποψήφιος δικαιούχος του επιδόματος αφού πατήσετε στο Υποβολή/Διαχείριση Αίτησης θα μεταβείτε στο επόμενο βήμα :

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (3)

Εδώ επιλέγουμε το  Συμπλήρωση Αίτησης για να πάμε στο επόμενο βήμα:

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (4)

Μόλις τικάρετε το κουτάκι που δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία που θα υποβάλετε είναι αληθή ανοίγουν αυτόματα τα πεδία που πρέπει να συμπληρωθούν:

 

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (5) epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (6)

Μετά τη συμπλήρωση όλων των πεδίων υποβάλλεται η αίτηση επιλέγοντας το πλήκτρο υποβολής.
Μετά την υποβολή γίνονται έλεγχοι ορθής συμπλήρωσης της φόρμας και στη συνέχεια ο έλεγχος του δικαιώματος λήψης του επιδόματος. Όταν υπάρχουν λάθη συμπλήρωσης της φόρμας, εμφανίζονται σχετικά μηνύματα και κοκκινίζουν τα πεδία που απαιτούν διόρθωση ή συμπλήρωση.
Στη συνέχεια εμφανίζεται το αποτέλεσμα της αίτησης.

Από το συγκεκριμένο περιβάλλον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη των πληρωμών που τον αφορούν. Επιπλέον, δημιουργείται μια εκτυπώσιμη αναφορά, στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία της αίτησης και το αποτέλεσμα. Όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό εμφανίζεται μια αναφορά της ακόλουθης μορφής:

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (7)

Σε αντίθετη περίπτωση, πλην των σταθερών στοιχείων, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης.

Διαχείριση Αίτησης Επιδόματος Θέρμανσης 2019:

Ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει τις αιτήσεις που έχει κάνει και το αποτέλεσμά τους. Επειδή δεν είναι εφικτή η διόρθωση μιας αίτησης, αν υπάρχει σχετική ανάγκη θα πρέπει να υποβληθεί νέα.

epidoma thermansis 2018 petrelaio - odigos ypovolh aithshs - aade - taxisnet- (8)

 

Πετρέλαιο Θέρμανσης 2018/2019.

ΟΔΗΓΟΣ – Χρήσιμες Ερωτήσεις-Απαντήσεις (FAQ):

01) Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;

α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκκαθαριστικού / πράξης προσδιορισμού φόρου Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων (5) πέντε ετών. Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

02) Μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης;

Η προθεσμία υποβολής για την αίτηση επιδόματος θέρμανσης είναι στις: 31 Mαΐου 2019

03) O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στην Α.Α.Δ.Ε Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

 • Η σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. σας ή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή. (βλ. ερώτηση 5)
 • Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία. ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.

04) Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής σε ότι αφορά την εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας ;

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας. Ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής.

Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της  (ανοικτά – κλειστά – τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πληρωμής, όταν θα έχουν υποβληθεί όλες οι αιτήσεις από τους δικαιούχους. Πριν προβείτε στην ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής, επιβεβαιώστε την ορθή υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων.

Η αίτησή τους είναι σωστή μόνο όταν δίπλα στα στοιχεία τους υπάρχει η ένδειξη <Υπάρχει αίτηση>. Στα παραστατικά των αγορών πετρελαίου θέρμανσης τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού κοινόχρηστης παροχής της Δ.Ε.Η. θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχετε εισάγει στην Εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης. Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί Α.Φ.Μ. για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν τον Α.Φ.Μ., θα πρέπει να ορίσετε τον Α.Φ.Μ. αυτόν στα στοιχεία της πολυκατοικίας, επιλέγοντας το σχετικό δεσμό «Ορισμός Α.Φ.Μ.». Ο Α.Φ.Μ. πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια, ούτε και να διαγραφεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ακόμη και στην περίπτωση που έχει οριστεί Α.Φ.Μ. πολυκατοικίας, στις αιτήσεις των ενοίκων θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του διαχειριστή.

05)  Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν Κοινόχρηστο;

Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι Δ.Ε.Η., ή εναλλακτικά επιλέξτε ένα ρολόι (αρ. παροχής Δ.Ε.Η.) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.

06) Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση αλλαγής διαχειριστή;

Στην Εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας, θα δηλωθούν τα νέα στοιχεία. Οι ένοικοι θα υποβάλουν τις νέες αιτήσεις με τον νέο Α.Φ.Μ. διαχειριστή. Ο διαχειριστής θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι νέες διασταυρώσεις παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, αφορούν τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία ενεργοποίησης της δυνατότητας πληρωμής.

07) Είμαστε μια πολυκατοικία, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Θα κάνετε χωριστή αίτηση ο καθένας ως κάτοικος μονοκατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτείτε πετρέλαιο με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και αντίστοιχα στην αίτηση κάθε δικαιούχου.

08) Έχω υποβάλει την αίτησή μου στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, το παραστατικό αγοράς όμως αναγράφει τον Α.Φ.Μ. της συζύγου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;

Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτησή σας.

09) Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω ανενεργού IBAN που έχω δηλώσει. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;

Θα προβείτε σε τροποποιητική αίτηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στην οποία θα διορθώσετε τον ΙΒΑΝ ή να δηλώσετε το νέο IBAN από την αντίστοιχη επιλογή στην οθόνη “Προβολή Διασταυρωμένων Αγορών Πετρελαίου”.

tsekarate-ta-hot-deals-simera-1200x300-banner-

 

[wpsm_recent_posts number_posts=”6″]
16.7 Συνολικό Σκορ
Επίδομα Θέρμανσης 2019 - Επίδομα για Πετρέλαιο Θέρμανσης- Αίτηση - Δικαιούχοι - Δικαιολογητικά

Δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2019. Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, τι δικαιολογητικά χρειάζονται στην αίτηση στο Taxisnet (ΑΑΔΕ), πως θα συμπληρώσετε την αίτηση μόνοι σας. Epidoma Thermansis 2019.

Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης 2019
10
Προθεσμία Υποβολής Αίτησης
9.5
PROS
 • Μπορείτε εύκολα να κάνετε την αίτηση μόνοι σας.
User Rating: 8.33 (15 ψήφοι)
Login/Register access is temporary disabled