Ποιο Εταιρικό Αυτοκίνητο να Επιλέξετε 2023: Τιμές-Φορολογία Εταιρικά Αυτοκίνητα Leasing

Σκορ+12
Σκορ+12

Ποιο εταιρικό αυτοκίνητο (leasing) μπορείτε να επιλέξετε χωρίς φόρο. Τιμές και Φόρος Αυτοκινήτων. Αυτοκίνητα κάτω από 17000€ ΛΤΠΦ. Ford Kuga, Audi A3/Q5, BMW X1, Toyota Prius, JEEP, Mercedes A250 E. Plug-in Hybrid Αυτοκίνητα. Δείτε τη λίστα με τα διαθέσιμα αυτοκίνητα για εταιρείες χωρίς επιπλέον φόρο.

εταιρικα-αυτοκινητα-2020-etairika-aytokinita-xoris-foro-etaireies-leasing-αυτοκινητα-φορολογια-2020-hybrid-cars-

Φορολογικό νομοσχέδιο για εταιρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές του Ν. 4646/2019 που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2019 και βρίσκεται σε ισχύ από την 1/1/2020, τόσο οι εταιρείες όσο και oι χρήστες των αυτοκινήτων που οι πρώτες έχουν χρονομισθώσει (leasing), έχουν πλέον μειωμένες επιβαρύνσεις και φοροαπαλλαγές εφόσον πληρούν τις «οικολογικές» προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Το σημείο «κλειδί» του νέου νόμου αφορά στα αυτοκίνητα με λιανική τιμή προ φόρων (ΛΤΠΦ) έως τις 40.000 ευρώ και με εκπομπές ρύπων CO2 χαμηλότερες των 50γρ./χλμ..

Ο χάρτης στη χρονομίσθωση εταιρικών οχημάτων (leasing) λοιπόν αλλάζει ριζικά από τις διατάξεις του νόμου και φέρνει στην «επιφάνεια» τα οχήματα με μηδενικού ρύπους (ηλεκτρικά) και τα επονομαζόμενα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα, αφού μόνον αυτά μπορούν να «δώσουν» λιγότερα από 50γρ.CO2/χλμ. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλες αυτές τις προτάσεις εταιρικών αυτοκινήτων που προσφέρει σήμερα η αγορά αλλά και αυτές που αναμένονται μέσα στα επόμενο διάστημα (μέχρι τέλη του 2020).

Τι προβλέπει ο νόμος για τα εταιρικά αυτοκίνητα:

Το νέο νομοσχέδιο εισάγει ευνοϊκές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης του αυτοκινήτου για τον χρήστη (εργαζόμενο εταίρο ή μέτοχο) όσο και την επιχείρηση. Ας δούμε ποιες είναι οι αλλαγές στα εταιρικά αυτοκίνητα που φέρνει ο νέος νόμος και που ισχύουν από 1/1/2020.

1) Μηδενικός φόρος για κάτω από 50γρ. CO2 και κάτω από 40.000 ευρώ.

Το βασικότερο κίνητρο για την επιλογή ενός αυτοκινήτου χαμηλών ή μηδενικών ρύπων είναι η απαλλαγή του χρήστη από τους φόρους. Πιο συγκεκριμένα αυτό ισχύει εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο με μηδενικού ή χαμηλούς ρύπους (έως 50γρ./χλμ.) και εφόσον η λιανική τιμή προ φόρων του είναι έως 40.000 ευρώ.

2) Αύξηση ορίου αξίας λιανικής εταιρικών αυτοκινήτων από 12.000 στα 17.000 ευρώ.

Αυξάνεται στις 17.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι 31/12/2019), το όριο αξίας (λιανική τιμή προ φόρων), έτσι ώστε ένα αυτοκίνητο που παραχωρείται σε εργαζόμενο από την επιχείρηση για επαγγελματικούς σκοπούς (leasing), να μη φορολογείται ως παροχή σε είδος.

3) Μείωση φόρου στα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Ακόμα και αν δεν πρόκειται για αυτοκίνητο με εκπομπές ρύπων έως 50γρ.CO2/χλμ. ο χρήστης έχει και πάλι χαμηλότερη φορολογία. Αυτή προκύπτει από τη νέα κλίμακα του νόμου και ανάλογα με την λιανική τιμή προ φόρων του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα: Για λιανική τιμή προ φόρων πλέον των 30.001 ευρώ, το 20% της ΛΤΠΦ λογίζεται ως το επιπλέον ετήσιο εισόδημα, ανεξάρτητα αν το όχημα ανήκει στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένο με οποιονδήποτε τρόπο στα ανωτέρω πρόσωπα.

Δείτε το ποσοστό της ΛΤΠΦ που υπολογίζεται ως επιπλέον εισόδημα ανάλογα την λιανική τιμή του εταιρικού αυτοκινήτου:

  • Από 0 – 14.000€ -> Ποσοστό ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα: 4%.
  • Από 14.001€ – 17.000€ -> Ποσοστό ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα: 20%.
  • Από 17.001€ – 20.000€ -> Ποσοστό ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα: 33%.
  • Από 20.000€ – 25.000€ -> Ποσοστό ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα: 35%.
  • Από 25.000€ – 30.000€ -> Ποσοστό ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα: 37%.

Το ανωτέρω ποσοστό καθενός οχήματος δεν επιμερίζεται σε περισσότερα του ενός πρόσωπα.

Τι κερδίζουν οι εταιρείες που παρέχουν εταιρικά αυτοκίνητα με leasing;

Εκπτωση 30% για αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων.

Για τη δαπάνη μίσθωσης εταιρικού επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ., με μέγιστη Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) έως τι σαράντα χιλιάδες (40.000€) ευρώ, χορηγείται στην επιχείρηση δυνατότητα έκπτωσης, από τα ακαθάριστα έσοδά της, κατά τον χρόνο πραγματοποίησης της, προσαυξημένης κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).

Έκπτωση 30% για εγκατάσταση σημείου φόρτισης.

Έκπτωση προσφέρει το νέο νομοσχέδιο και σε επιχειρήσεις που εμφανίζουν οικολογική συνείδηση. Αυτό σημαίνει πως αν μια επιχείρηση εγκαταστήσει και λειτουργεί δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων (έωs 50 γρ. CO2/χλμ.), της χορηγείται η δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της, κατά το χρόνο πραγματοποίησής της εγκατάστασης, προσαυξημένης κατά ποσοστό 30%.

Υπερ-απόσβεση για μίσθωμα αυτοκινήτου έως 50γρ.CO2/χλμ. και έως 40.000 ευρώ.

Τα μισθώματα για τα επιβατικά ως 50 γρ./χλμ, με ΛΤΠΦ ως 40.000 ευρώ, προσαυξάνονται ως έξοδα για το μισθωτή κατά +30% (υπεραπόσβεση).

Απόσβεση 20% ετησίωs για τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

Τα πάγια αυτοκίνητα με εκπομπές καυσαερίων από 1 έως 50 γρ. /χλμ. αποσβένονται ανεξαρτήτως αξίας ΛΤΠΦ με 20% ετησίως. Μεγάλες είναι και οι φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, που μισθώνουν αυτοκίνητο χαμηλών ή μηδενικών ρύπων σήμερα.

PLUG-IN HYBRID Αυτοκίνητα Εταιρειών.

ΡΙυg in Hybrid Αυτοκίνητα: Πως δουλεύουν;

Η αρχή λειτουργίας των ΡΙug-in Hybrid συστημάτων κίνησης είναι ο ίδιος με των υβριδικών ( δηλαδή κίνηση στο αυτοκίνητο δίνει είτε ο κινητήρας, είτε ο ηλεκτροκινητήρας, είτε και οι δύο μαζί, με τη διαφορά πως εδώ συναντάμε ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες.

Πρόκειται για πιο πολύπλοκη διάταξη, που δίνει δυνατότητα σύμπλεξης και των δύο κινητήρων με το σύστημα μετάδοσης.

aytokinhta-plug-in-hybrid-vs-ybridika-vs-hlektrika-autokinita-diafores-aytokinhton-

Plug-in Hybrid VS Υβριδικά VS Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα. Διαφορές Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς

Σε αυτή την περίπτωση, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ικανός να φορτίζει τις μπαταρίες, να προσφέρει επιπλέον ισχύ σε περιπτώσεις συνδυαστικής λειτουργίας με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ή να αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση του οχήματος όσο του το επιτρέπει η ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες μέσω και πιο αποδοτικών συστημάτων ανάκτησης ενέργειας  που διαθέτει.

Εννοείται λοιπόν πως αν υπήρχε η δυνατότητα απεριόριστης παροχής ενέργειας από τις μπαταρίες το αυτοκίνητο θα μπορούσε να κινηθεί για πολλά χιλιόμετρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

Ασφαλώς, όταν το απαιτούν οι συνθήκες (ταξίδι ή η ανάγκη για αυξημένη ισχύ σε επιτάχυνση κλπ.), ο θερμικός κινητήρας τίθεται σε λειτουργία και συνδυαστικά προσφέρει στιγμιαία έξτρα ώθηση ή λειτουργεί αποκλειστικά αυτός φορτίζοντας παράλληλα και τις μπαταρίες του συστήματος.

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη οδηγό να τα φορτίσει από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως και στα ηλεκτρικά, μέσω οικιακής πρίζας (μέσος χρόνος φόρτισης περίπου 6 ώρες.) ή ταχυφορτιστή wallbox.

 

Νέο Ford Kuga Plug-in Hybrid.

ford-kuga-etairiko-autokinito-leasing-ford-kuga-plug-in-hybrid-autokinita-leasing-2020-

Τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα, όπως το νέο Ford Κuga, προσφέρουν τη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών τους, εξασφαλίζοντας έτσι και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία.

Πόσα Plug-in Αυτοκίνητα υπάρχουν στην Ελλάδα;

Πόσα Plugin Hybrid και ηλεκτρικά μοντέλα υπάρχουν στην ελληνική αγορά που πληρούν τις προδιαγραφές μια μην πληρώνουν εταιρικό φόρο, δηλαδή εκπέμπουν κάτω από 50 γρ./χλμ. και έχουν λιανική τιμή προ φόρων έως 40.000 ευρώ;

Στην ερώτηση αυτή κάποιοι θα απαντήσουν ελάχιστα, όμως η ελληνική αγορά έχει ήδη αρχίσει να τα υποδέχεται, ενώ σύντομα θα έρθει καταιγισμός από νέα plug-in hybrid μοντέλα!

Συγκεκριμένα, 22 μοντέλα πωλούνται αυτήν τη στιγμή στις ελληνικές αντιπροσωπείες, ενώ μέσα στην χρονιά του 2020 θα ακολουθήσουν 32 ακόμη νέα αυτοκίνητα.

Όλες οι εταιρείες λοιπόν θα αποκτήσουν τη δική τους πρόταση hybrid plugin, και μάλιστα οι περισσότερες θα έχουν τόσα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο και ένα Plug-in Hybrid στα διαθέσιμα μοντέλα τους, με στόχο να καλύψουν ακόμη περισσότερες ανάγκες του αυτοκινητιστικού αγοραστικού κοινού.

Μερικά από τα μοντέλα Plug-In Hybrid που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν:  Audi A3 e-tron, Audi Q5 55 TFSI, Opel Corsa-e, Opel Grandland X Hybrid 4, BMW X1 xDrive25e, BMW 225xe Acrive Tourer, BMW 330e, BMW i3 ηλεκτρικό, Citroen C5 Aircross Hybrid, Ford Kuga PHEV, Mustang Mach-E, JEEP Renegade PHEV, Mitsubishi Outlander PHEV, Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Kia XCeed PHEV, Mercedes C 300 e Auto, Mercedes A250e, Mazda MX-30 και πολλά ακόμη που θα δείτε παρακάτω στο PDF με τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

Δείτε στο PDF παρακάτω τα μοντέλα Plug-in Hybrid μοντέλα που κυκλοφορούν και θα έρθουν στην Ελλάδα, με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τα σημαντικότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2020 – ΤΙΜΕΣ (PDF):

Εταιρικά αυτοκίνητα leasing με χαρακτηριστικά και τιμές ΛΤΠΦ:

Προτάσεις για επιλογή εταιρικού αυτοκινήτου (leasing) με λιανικές τιμές προ φόρων και χαρακτηριστικά.

audi_q7_hybrid-2020-aytokinita-etairion-leasing-foros-times

bmw-i8-hybrid-car honda-nsx-hybrid-autokinita-xoris-foro-2020-leasing-etairion toyota_corolla_hybrid-2020

toyota-chrv_hybrid_2020

 

toyota-prius-etairika-autokinhta-hybrid-2020

 Login/Register access is temporary disabled