Έληξε

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2017 | Οδηγίες για τους Εμπόρους και τους Καταναλωτές

Σκορ+17
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Σκορ+17
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ


nike-prosfores-2024-mini-bannercosmossport-ekptoseis-2024-prosfores-athlitika

Τώρα που αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επιστολή της έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις φέτος, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα τελειώσουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Έκπτωση 60% και πάνω του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

kalokairines-ekptwseis-2017-hotdeals

Κατά τη διενέργεια των θερινών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα, λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν τη δύσκολη εποχή.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο, ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο, για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017.

 

hotdealsgr-deite-oles-tis-diathesimes-prosfores-k-ekptoseis

 

8.5 Συνολικό Σκορ
Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2017 | Οδηγίες για τους Εμπόρους και τους Καταναλωτές

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2017 | Οδηγίες για τους Εμπόρους και τους Καταναλωτές. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σας στην διάρκεια των εκπτώσεων!

Εκπτώσεις
10
Διάρκεια
10
PROS
  • Οδηγίες πρός ναυτιλομένους!
  • Αν κάτι δεν είναι στο Hotdeals δεν είναι προσφορά!
CONS
  • Πολύς κόσμος θα την πατήσει και φέτος....
User Rating: 4.24 (6 ψήφοι)
Login/Register access is temporary disabled