Ανοιχτά Μαγαζιά Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 | Ανοιχτά Σούπερ Μάρκετ – Καταστήματα

Σκορ+123
Σκορ+123


moustakas-prosfores-2024-mini-banner

nike-prosfores-2024-mini-banner

Καθαρά Δευτέρα Ανοιχτά Μαγαζιά, Σούπερ Μάρκετ; Ανοιχτά super market 27-02-2023. Ποια θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023;

Αργία; – Ανοιχτά/Κλειστά Καταστήματα; – Ωράριο Καθαρά Δευτέρα; LIDL, ΑΒ Βασιλόπουλος, My market, SM ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Ikea, PUBLIC, Media Markt, Πρακτικερ κα.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 θα είναι ανοιχτά τα Super Market και τα Μαγαζιά; Ανοιχτά Καταστήματα και Ωράρια Καθαρή Δευτέρα 2023. Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 2023;

καθαρά-δευτέρα-ανοιχτα-σουπερ-μαρκετ-μαγαζια-ανοιχτά-κλειστα-27-02-2023-ωραρια

Καθαρα Δευτερα 2023 Ανοιχτα Super Market και Καταστήματα;

 Kathara Deytera 2023 Anoixta Katastimata – Super Market Kathara Deytera – Λίστα με τα καταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ που θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023

 

Δείτε τα Φυλλάδια Super Market της εβδομάδας.

 

Δείτε παρακάτω την λίστα με τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα. Καθαρά Δευτέρα Κλειστά και Ανοιχτά Μαγαζιά.
Καθαρά Δευτέρα Super Market ανοιχτά;

Για την Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023 αποφασίστηκαν τα εξής:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Σ.Ε.Ε για την Καθαρά Δευτέρα στις 27/02/2023. 

Η εγκύκλιος διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας:

«H Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενους τους».

Πρέπει να επισημάνουμε ότι υφίστανται περιπτώσεις που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με Υπουργική Απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ. Στις περιπτώσεις αυτές και μόνο τότε οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο, καθώς η ημέρα προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της υποχρεωτικής αργίας και η απασχόληση σε αυτήν το ίδιο.

Πως πληρώνεται η εργασία την Καθαρά Δευτέρα:

Ειδικά για την συλλογική σύμβαση, είναι σκόπιμο να σημειώσουμε ότι δεν ισχύει πλέον η καθιέρωση της υποχρεωτικής αυτής αργίας για τις περιπτώσεις που προβλεπόταν σε κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ, η οποία έληξε και μετά την πάροδο της υποχρεωτικής παρέκτασης δεν υπεγράφη νέα σύμβαση. Ελλείψει λοιπόν ισχύουσας κλαδικής ή ομοιοεπαγγελματικής ΣΣΕ, μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας αλλά βεβαίως αφορά μόνο την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Θεσσαλονίκη Ανοιχτά Καταστήματα Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023;

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

kathara-deytera-2020-thessaloniki-ypoxreotikh-argia-emporikos-syllogos-thesnikis-anoixta-magazia-kathari-deytera-02-03-2020

Πιο συγκεκριμένα για την Καθαρά Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη ο ΕΣΘ ενημερώνει τους εμπόρους ότι η Καθαρή Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη είναι υποχρεωτική αργία και δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα (Καθαρή Δευτέρα) στους δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού/Ευόσμου, Νεάπολης/Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας/Χορτιάτη (εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων Εξοχής Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου και Χορτιάτη).

Αθήνα Ανοιχτά Καταστήματα Καθαρή Δευτέρα 27/02/2023;

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας (ΕΣΑ) ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

Αθηνα Καθαρα Δευτερα.

Ανοιχτά θα είναι τα  καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη από τo πρωί της Κυριακής 26-02-2023 μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 27/02/2023 ενώ και η ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο θα ανοίξει πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τα μαγαζιά θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας για να κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές.

Ανοιχτά θα είναι όμως την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Καθαρά Δευτέρα Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:  Λειτουργία της αγοράς την  Καθαρά Δευτέρα.

«Δεδομένου ότι πλησιάζει η ημέρα της Καθαρής Δευτέρας (27/02/23), γνωστοποιούμε προς τα μέλη τα σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων κατά την ημέρα αυτή. Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Τρίκαλα Καθαρά Δευτέρα 2023 Καταστήματα Μαγαζία

Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων: Εθιμική αργία για τα Τρίκαλα η Καθαρή Δευτέρα 2023.

2023 Καθαρά Δευτέρα Ρόδος – Καταστήματα Μαγαζιά Ανοιχτα;

Εθιμική αργία για τα καταστήματα στη Ρόδο η Καθαρά Δευτέρα 2023.

Καθαρά Δευτέρα Αλεξανδρούπολη:

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Κατ έθιμον θα είναι αργία για την Αλεξανδρούπολη η Καθαρά Δευτέρα 2023.”

Πάτρα Ανοιχτά Καταστήματα:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι η Καθαρά Δευτέρα 2023 δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

Ωστόσο, κατ’ έθιμο και κατά παράδοση στην πόλη της Πάτρας την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα είναι κλειστά. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών παρακαλεί τους συναδέλφους εμπόρους και κυρίως τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, να παραμείνουν την ημέρα αυτή κλειστοί, σεβόμενοι αυτόν τον θεσμό.

Καθαρά Δευτέρα Σπάρτη Σούπερ Μάρκετ/Καταστήματα Ανοιχτά;

Κλειστά θα παραμείνουν στην Σπάρτη τα μαγαζιά, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα 2023 όπως προστάζει το έθιμο.

Καθαρά Δευτέρα 2023 Κομοτηνή Καταστήματα/Μαγαζιά Ανοιχτά.

Από την άλλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής υπενθυμίζει ότι για την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως κατ’ έθιμον αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση τα καταστήματα διατροφής (φούρνοι, παντοπωλεία, super market) που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού την συγκεκριμένη ημέρα.

 

ΕΦΕΤ – Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στα τρόφιμα που θα προμηθευτείτε για την Καθαρή Δευτέρα:

kathara-deytera-anoixta-super-market-katastimata-kleista-sarakostiano-trapezi-kathari-deytera-2023

 

Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στην αγορά ενόψει Καθαράς Δευτέρας και Σαρακοστής. Συμβουλές προς τους καταναλωτές. Στην εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ((ΕΦΕΤ), με στόχο την προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Καθώς οι καταναλωτές κατά την περίοδο της Σαρακοστής και ειδικότερα την Καθαρή Δευτέρα καταναλώνουν νηστίσιμα τρόφιμα, πρωταρχικής σημασίας πρακτικές για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία τους αποτελούν η ορθή επιλογή, η μεταφορά των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη στο σπίτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς και οι προσεκτικοί χειρισμοί των τροφίμων στο σπίτι (πχ καθαριότητα, συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κλπ).

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής:

Κεφαλόποδα (πχ χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)

Στην αγορά τα βρίσκουμε ως νωπά ή ως κατεψυγμένα ή ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε:

 • Την οσμή που πρέπει να είναι οσμή θάλασσας και όχι δυσάρεστη οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
 •  Η επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
 •  Τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποσπώνται εύκολα.
 •  Η σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
 •  Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.

Για τα κατεψυγμένα (συσκευασμένα ή χύμα) πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά δεν πρέπει να πωλούνται με αλλοιώσεις της χροιάς τους, ενώ συνήθως φέρουν ένα στρώμα πάγου. Μετά την απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή του νωπού προϊόντος. Στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

Για τα αποψυγμένα αλιεύματα πρέπει να γνωρίζουμε ότι παράγονται μόνο εντός εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, διότι απαγορεύεται η απόψυξη των κατεψυγμένων στο λιανεμπόριο. Κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανή την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους, τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης, όσο και στις ενδείξεις επί της συσκευασίας τους.

Οστρακοειδή (πχ μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια):

Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από:

 • Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
 • Το περιεχόμενο, που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
 • Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).
 • Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
 • Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

Μαλακόστρακα (πχ γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά ή είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά πρέπει:

 • Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
 • Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
 • Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
 • Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.
 • Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.
 • Γενικά, να γνωρίζουμε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι και δεν παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.

Αχινοί

Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, γεγονός που φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους. Όταν επιλέγουν κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία.

Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα

Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση. Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά.

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα ωράρια σε σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα και μαγαζιά για την Καθαρή Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023:

 

Μαγαζιά – Super Market ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα 2 Μαρτίου 2023:

LIDL  Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023 – Κλειστά

Θα είναι ανοιχτά τα LIDL την Καθαρά Δευτέρα; Όχι τα LIDL δεν θα είναι ανοιχτά. Κανένα Κατάστημα Lidl δεν θα ανοίξει την Κ. Δευτέρα στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Lidl-kiriaki-anoixta-14-january-2018-katastimata-anoixta-kyriakes

 

MEDIAMARKT Καθαρά Δευτέρα

mediamarkt-kathara-deytera-2018-καθαρα-δευτερα-ανοιχτα-κλειστα-καταστηματα-μεδιαμαρκτ-2018

Καθαρά Δευτέρα Media Markt Δευτέρα 27/02/2023. Τα MediaMarkt θα είναι κλειστά την Καθαρή Δευτέρα.

 

– The Mart  Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023: Κλειστά
Mediterranean COSMOS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Καθαρά Δευτέρα ΑΝΟΙΧΤΑ

IKEA Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023. Κλειστά.

ikea-ανοιχτα-κυριακη-14-ιανουαριου-2018-μαγαζια-σουπερ-μαρκετ-καταστηματα-ανοιχτα-2018

 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά;

Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος την Καθαρά Δευτέρα 2023 θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

ab_vasilopoulos-kyriakh-anoixta-14-Ianoyarioy-2018

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ Κ.Δευτέρα Ανοιχτά; – ΩΡΑΡΙΟ Λειτουργίας;

Ωράριο Λειτουργίας Καθαρά Δευτέρα Μασούτης ->

08:00 – 14:00 Επιλεγμένα Καταστηματα Μασουτης  θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ επικοινωνήστε με το κατάστημα ΑΒ που σας ενδιαφέρει.

masoutis-kyriaki-14-ianouariou-anoixta-magazia-super-markets

 

 

PUBLIC Καθαρά Δευτέρα 2023 – Κλειστά

Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 Public

NOTOS GALLERIES Kathara Deytera 2023 Ωράριο – Κλειστά

notos-galleries-anoixta-ekptoseis-2018-kyriakh-14-ianouariou-2018

Σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ Καθαρά Δευτέρα 2023: Κλειστά

galaxias-super-market-kyriakh-14-01-2018-anoixta-super-market

Σούπερ Μάρκετ Καθαρά Δευτέρα – MARKET IN: Κλειστά. 

 

Σούπερ Μάρκετ Καθαρή Δευτέρα MY MARKET: Κλειστά εκτός από κάποια.
Στο Κέντρο της Αθήνας My Market: Κλειστά
Καθαρά Δευτέρα Ανοιχτά ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ: Αγ.Θεοδωροι – Ερέτρια – Αυλίδα – Σαρωνίδα.

my_market-2018-anoixta-super-market-kyriakes-2018-Ianouarios

Καθαρά Δευτέρα Σκλαβενίτης: Κλειστά

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης την Καθαρά Δευτέρα στις 27/02/2023 θα είναι κλειστά.

 

Sklavenitis-kyriakh-14-01-2018-anoixta-magazia-wraria

LEROY MERLIN Ανοιχτά Κυριακή 27/02/2023;  

Κλειστά θα είναι τα Leroy Merlin την Κ. Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

 

jysk-kyriakh-anoixta-30-12-2018-anoihta-magazia-orario

Jysk Καθαρα Δευτερα 27/02/2023: Κλειστά

E-SHOP Καθ. Δευτέρα:  Κλειστά.

eshop-gr-anoixta-kyriakh-30-12-2018-eshop-anoixto-orario-leitourgias-kuriakh-30-12

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ Καθαρα Δευτερα 27-02-2023; Όχι θα είναι κλειστά.

germanos-anixta-kyriakh-30-dekemvrioy-2018-katasthmata-anixta

 

vicko-anoixta-kyriakh-30-12-2018-magazia-anoihta-katasthmata-kyriakes

Vicko Aνοιχτα 27/02/2023; Τα Vicko θα είναι κλειστά.

moustakas-κυριακη-ανοιχτα-30-δεκεμβριου-2018-moustakastoys-kyriaki

Μουστάκας Κ. Δευτερα 27/02: Κλειστά

attica-ανοιχτα-κυριακη-attica-beauty-30-12-2018

Attica Καθαρα Δευτερα 2023:  Τα Άττικα θα είναι κλειστά.

hm-kyriakh-anoixta-30-dek-2018-anoixta-katasthmata

Η&Μ Κ. Δευτερα Κλειστα 27/02/2023.

bsb-kyriakh-anoixta-30-dekemvrh-2018-ανοιχτα-καταστηματα

BSB Καθαρά Δευτέρα Κλειστά.

 

 

the-mall-anoixta-kyriakh-30-dekembriou-2018-themall-athens-orario-leitourgias-katasthmaton

The Mall Καθαρά Δευτέρα 2023: Κλειστά.

 

Mediterranean Cosmos ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2023: Κλειστά.

 

Ωράρια των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023.

Εκτιμήσεις ΕΣΕΕ για την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και το κόστος του Σαρακοστιανού Τραπεζιού 2023:

Ενόψει της Καθαράς Δευτέρας 2023 οι εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ για το κόστος του Σαρακοστιανού τραπεζιού, (Πόσο θα στοιχίσει το τραπέζι της Σαρακοστής) βάσει των αποτελεσμάτων της δειγματοληπτικής έρευνας που εκπόνησε το ΙΝ.Ε.Μ.Υ., στο χρονικό διάστημα 12-13 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προβληθούν ανάλογα και από εσάς σε τοπικό επίπεδο. Από την καταγραφή του ύψους των τιμών ορισμένων βασικών προϊόντων που αποτελούν το σαρακοστιανό τραπέζι, προκύπτει μία μικρή μεσοσταθμική μείωση των ψαρικών και μία αντίστοιχου μεγέθους αύξηση για τα λοιπά συνοδευτικά προϊόντα (από Supermarkets και φούρνους).

Κύριο γνώρισμα της σύγκρισης των τιμών στα θαλασσινά, συνιστά η σταθερότητα των τιμών σε αρκετά εξ’ αυτών, με τις μοναδικές διαφοροποιήσεις να προέρχονται από τα κατεψυγμένα καλαμάρια (-20,6%) αλλά και το φρέσκο χταπόδι (+11,3%). Η τελευταία ανοδική μεταβολή αποδίδεται, σχεδόν αποκλειστικά, στην ελλιπή προσφορά του συγκεκριμένου προϊόντος, εξαιτίας του νωρίτερου φετινού εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας και των συνεπαγόμενων δυσμενέστερων καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, καταγράφονται όπως και πέρυσι μεικτές τάσεις, με συνέπεια το εύρος τιμών μεταξύ 2021 και 2022 να βαίνει ελαφρώς αυξανόμενο κατά 0,8%. Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω διαπιστώσεις, το συνολικό κόστος του φετινού σαρακοστιανού τραπεζιού στο οποίο συμπεριλαμβάνονται θαλασσινά/οστρακοειδή και κάποια συνοδευτικά προϊόντα, διατηρείται αμετάβλητο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς η προκύπτουσα μεταβολή θεωρείται αμελητέα».

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Καθαρά Δευτέρα σουπερ μάρκετ (super market).

Οδήγηση τις ημέρες του Τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας:

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε όλη τη χώρα, για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, εν όψει του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ θα διατεθούν μοτοσικλέτες, περιπολικά και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Το σκεπτικό για τα ανοιχτά καταστήματα το 2023:

Το βασικό σκεπτικό για την επιλογή αυτών των περιοχών, είναι η υψηλή τουριστική κίνηση και τουριστική κατανάλωση κατά την διάρκεια του έτους, όπως αναφέρεται στην ΥΑ.

 • Ο αυξημένος αριθμός αεροπορικών αφίξεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.
 • Ο αυξημένος αριθμός αφίξεων πλοίων κρουαζιέρας και επιβατηγών πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σκαφών αναψυχής στις μαρίνες του παραλιακού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.
 • Το αυξημένο ποσοστό πληρότητας ξενοδοχειακών κλινών και του αυξημένου συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων αλλοδαπών επισκεπτών.
 • Η υψηλή συγκέντρωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας.
 • Η αυξημένη επισκεψιμότητα χώρων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και χώρων αναψυχής και παραθερισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
 • Η σημαντική συγκέντρωση εμπορικών δραστηριοτήτων στις οριζόμενες στην παρούσα απόφαση περιοχές, όπως αυτή αποτιμάται σε όρους συνολικού αριθμού καταστημάτων λιανικού εμπορίου, συνολικού κύκλου εργασιών και επισκεψιμότητας των καταναλωτών.
 • Η παγκόσμια τάση ανάπτυξης που παρουσιάζει ο «τουρισμός πόλεων», από την οποία έχουν τις προϋποθέσεις να επωφεληθούν οι αστικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην υπουργική απόφαση σημειώνεται πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να θεσμοθετούνται κατ’ εξαίρεση, ώστε να εξυπηρετηθούν σκοποί δημοσίου συμφέροντος, διασφαλίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην κυριακάτικη αργία και την εφαρμογή της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας.

Ποια Μαγαζιά και Σούπερ Μάρκετ θα είναι Ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 2023.

 

 

 tsekarate-ta-hot-deals-simera-1200x300-banner-

 

Δείτε όλες τις Προσφορές  που σας προτείνει το Hotdeals.gr!9 Συνολικό Σκορ
Καθαρά Δευτέρα 2023 (27/02) Super Market - Μαγαζιά Ανοιχτά;

Ενημερωθείτε για το ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Καθαρή Δευτέρα 2023. Super Market Anoixta Kathara Deytera.

Καθαρά Δευτέρα
10
Ευελιξία Αγορών
8
PROS
 • Μόνο για τις βασικές ανάγκες χρειάζεται να είναι κάποια καταστήματα ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα.
User Rating: 5 (5 ψήφοι)

Tags:

Login/Register access is temporary disabled