ΕΦΚΑ Οδηγίες 2023 efka.gov | Ε.Φ.Κ.Α Εκτύπωση Εισφορές – Πληρωμή – Ειδοποιητήρια

Σκορ+46
Σκορ+46
notos-ekptoseis-2022-notos-prosfores-royxa-papoutsia-mini-banner

ΕΦΚΑ στο www.efka.gov.gr: Εισφορές ΕΦΚΑ 2023 και Ειδοποιητήρια, Πληρωμή και Εκτύπωση ΕΦΚΑ Ασφαλιστικές Εισφορές. Πως θα πληρώσετε τα ειδοποιητήρια και πως θα κάνετε εκτύπωση. EFKA GOV GR Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Οφειλές, Εκκαθάριση, Βεβαίωση Εισφορών και Φορολογικές Βεβαιώσεις.

ΕΦΚΑ Πληρωμή, ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και Εκτύπωση Ειδοποιητηρίων ΕΦΚΑ. Ασφαλιστικές Εισφορές Ελεύθερων Επαγγελματιών. Οφειλές EFKA.

Update - 20-01-2023 Το άρθρο ανανεώθηκε

εφκα-www-efka-gov-gr-eisfores-efka-plhromh-ektyposi-asfalistikon-eisforon-eidopoihthria-efka-me-ofeiles-hotdealsgr

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΦΚΑ στο www.efka.gov.gr – Πως θα συνδεθείτε στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ 2023:

 • Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα efka με τις Ηλ. Υπηρεσιες ΕΦΚΑ
 • Πατήστε “ΕΙΣΟΔΟΣ” και “ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Taxisnet”
 • Χρησιμοποιήστε τους κωδικούς  για το TAXISNET και πατήστε ΕΙΣΟΔΟΣ
 • Στην συνέχεια επιλέγετε “Εξουσιοδότηση” 
 • Έπειτα κάντε την Ταυτοποίηση Ασφαλισμένου εισάγοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ* σας και επιλέγετε ΕΙΣΟΔΟΣ

Τώρα βρίσκεστε στην κεντρική σελίδα του ΕΦΚΑ και μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές σας, τα Ειδοποιητήρια Οφειλών, τις Καταβολές Εισφορών, τις Οφειλές, τις Βεβαιώσεις εισφορών και την Εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

*Εάν δεν γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να βρείτε τον αριθμό ΑΜΚΑ εδώ.

 

Πως αλλάζω τα στοιχεία μου στο www.efka.gov.gr και πως καταχωρώ τον αριθμό IBAN εάν δεν υπάρχει:

 • Στην σελίδα του ΕΦΚΑ πηγαίνετε πάνω δεξιά και επιλέγετε “Ηλ. Υπηρεσίες”
 • στην συνέχεια πατήστε “Ατομικά στοιχεία” όπου βλέπετε τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί για το πρόσωπό σας.
 • Πηγαίνετε στην Ενότητα “Στοιχεία Επικοινωνίας” και πατήστε κάτω “ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ”
 • Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία που θέλετε όπως τον IBAN λογαριασμό σας ή να αλλάξετε κάποια στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί λάθος.

Βεβαίωση ΕΙΣΦΟΡΩΝ για Φορολογική Χρήση (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ)

Ο ΕΦΚΑ ενημέρωνει πως οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων, Αγροτών και γενικά Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων, για φορολογική χρήση, είναι αναρτημένες στον ατομικό λογαριασμό όλων των ασφαλισμένων και μπορείτε να τις βρείτε εδώ:

Στο efka.gov.gr θα βρείτε όταν φυσικά αναρτηθούν, τις βεβαιώσεις εισφορών για ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΓΑ και ΤΣΑΥ  για τις φορολογικές δηλώσεις 2018.

Βεβαίωση Εισφορών Για Φορολογική Χρήση:

Βρείτε εδώ την βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση του φορέα που σας ενδιαφέρει:

*Βεβαιώσεις εισφορών των υπολοίπων πρώην Φορέων πρέπει να λαμβάνονται από τις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗ και ΕΚΤΥΠΩΣΗ:

Πως να πληρώσετε τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ (ειδοποιητήρια) και πως θα κάνετε εκτύπωση ΕΦΚΑ:

Στο www.efka.gov.gr μπορείτε να βλέπετε τα ειδοποιητήρια με τις ασφαλιστικές εισφορές σας και να τα εκτυπώνετε ως εξής:

 • Πηγαίνετε στο www.efka.gov.gr
 • Κάνετε είσοδο στον ΕΦΚΑ όπως είδατε παραπάνω
 • Πηγαίνετε πάνω δεξιά “Ηλ. Υπηρεσίες”
 • Επιλεγετε “Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης”
 • ή μπορείτε να πάτε απευθείας από εδώ:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ

Εδώ βλέπετε τις Ασφαλιστικές Εισφορές ΕΦΚΑ και από εδώ μπορείτε να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές σας
Πάνω πάνω βλέπετε την τρέχουσα εισφορά και το Πληρωτέο Ποσό από το τελευταίο ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ που έχει εκδοθεί:

efka-www-efka-gov-gr-asfalistikes-eisfores-katavoli-ektyposh-plhromh-efka-ekkatharish-ypoxreoseis-koinonikis-asfalisis-

 • Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ θα σας χρειαστεί για να πληρώσετε τις ασφαλιστικές εισφορές σας είτε σε Τράπεζα, στα ΕΛΤΑ, ή με ebanking.
 • Πατήσετε στο κουμπί “Ειδοποιητηριο – Εντυπη Εκδοση” για να δείτε το PDF με την τρέχουσα εισφορά ΕΦΚΑ και μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για να το έχετε σε έντυπη μορφή.

Τρόποι Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών:
Πως θα πληρώσετε και πως θα εκτυπώσετε τις ασφαλιστικές εισφορές:

 • Η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ ή μέσω ebanking με την χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής, ο οποίος είναι ατομικός και χρησιμοποιείται για όσο χρονικό διάστημα ο ασφαλισμένος είναι υπόχρεος καταβολής εισφορών.
 • Όλες οι Τράπεζες έχουν στο web banking τους και συνήθως στο πεδίο Πληρωμές τον ΕΦΚΑ.
 • Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να δείτε από το ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και να πληκτρολογήσετε το ακριβές ποσό στο πεδίο του web banking της Τράπεζας.
 • Ο ίδιος κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάθεση πάγιας εντολής χρέωσης λογαριασμού σε Τράπεζα της επιλογής σας.
 • Η πάγια εντολή δεν εκτελείται όταν το ανώτατο όριο ποσού που έχετε ορίσει είναι μικρότερο από το πληρωτέο ποσό ή όταν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό σας κατά την ημερομηνία εξόφλησης.

Προσοχή!

 • Ενημερωθείτε για τον ακριβή χρόνο ροής παγίων εντολών, κατά την ημερομηνία εξόφλησης, ώστε να εξασφαλίζετε την έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού σας.
 • Μπορείτε να πληροφορηθείτε τα διαθέσιμα προϊόντα καταβολής εισφορών καθώς και ενδεχόμενες χρεώσεις για την χρήση τους από τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Επισήμανση
Η εντολή άμεσης χρέωσης λογαριασμού ενεργοποιείται εφόσον η σύμβαση με την Τράπεζα της επιλογής σας έχει πραγματοποιηθεί πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής.

Ιστορικό Εισφορών ΕΦΚΑ (efka gov gr)

Στην ενότητα αυτή βλέπετε το ιστορικό των εισφορών ΕΦΚΑ και πληροφορίες σχετικά με το αν έχουν πληρωθεί οι εισφορές (με τικ όσες έχουν πληρωθεί και χωρίς τικ όσες εισφορές δεν έχουν πληρωθεί) όπως επίσης και αν έχει γίνει η Εκκαθάριση ΕΦΚΑ των ασφαλιστικών εισφορών:

efka-www-efka-gov-gr-asfalistikes-eisfores-katavoli-ektyposh-plhromh-efka-ekkatharish-

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟΥ ΕΦΚΑ:

Στην ίδια σελίδα με τις εισφορές ΕΦΚΑ μπορείτε να εκτυπώσετε τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ και τα ειδοποιητήρια που θέλετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 • Πηγαίνετε στην σελίδα με τις ΕΦΚΑ εισφορές
 • Πηγαίνετε τέρμα κάτω στο Ιστορικό Εκδοθέντων Ειδοποιητηρίων από 1/1/2023
 • Πατήστε στο κουμπί του εκτυπωτή για τον μήνα με τις ασφαλιστικές εισφορές που θέλετε να εκτυπώσετε:
efka-gov-gr-eisfores-efka-ektyposh-asfalistikon-eisforon-ektiposi-eisfores-eidopoihthrio-efka-

ΕΦΚΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ Εισφορές ΕΦΚΑ

Με αυτόν τον τρόπο έχετε την δυνατότητα να εκτυπώνετε τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ και να τα έχετε σε έντυπη μορφή όπως και να βλέπετε τον Κωδικό Πληρωμής που είναι απαραίτητος για την πληρωμή ΕΦΚΑ.

*Σημείωση: Όσοι εντοπίζουν προβλήματα ή λάθη στα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ που έχουν λάβει, θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο υποκαταστήμα του ΕΦΚΑ για την επίλυση των όποιων προβλημάτων ή διόρθωση όποιων λαθών, ενώ σύντομα θα υπάρξει και δυνατότητα ένστασης – προσφυγής από την πλευρά των ασφαλισμένων.

Να σημειώσουμε ότι όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια και έχουν εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να πάνε στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ που ανήκουν και να το δηλώσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 03 Φεβρουαρίου 2017 και στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, η εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για 1.4 εκ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, του πρώην ΟΓΑ, του πρώην ΟΑΕΕ, του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι το 2015 είχαν δηλώσει στην εφορία εισόδημα από μία μόνο δραστηριότητα. Οι ασφ. εισφορές για τους δύο πρώτους μήνες θα έπρεπε να πληρωθούν ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 2023:

Στις 23 Νοεμβρίου 2022 αναρτήθηκαν στο efka gov gr τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών του Οκτωβρίου 2022 για τους ελεύθερους επαγγελματιες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και στη σελίδα www.efka.gov.gr. Η προθεσμία πληρωμής για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιουλίου 2018 στον ΕΦΚΑ θα λήξει 30 Νοεμβρίου 2022. Να σημειωθεί ότι πλέον δεν γίνεται ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων ΕΦΚΑ. Την ίδια στιγμή, 490.000 ασφαλισμένοι πρέπει να έχουν εξοφλήσεις ως τις 30/11/2022 και την τέταρτη δόση από τις εισφορές Εφκα του 2022. Την πέμπτη και τελευταία δόση θα πρέπει να την καταβάλλουν ως τις 30/11/2022 μαζί με τις εισφορές Οκτωβρίου 2022.

Επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου από την εκκαθάριση ασφαλιστικής οφειλής έτους 2022

Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει στους ασφαλισμένους οι οποίοι δικαιούνται επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου από τις εισφορές που έχει προκύψει από την εκκαθάριση ασφαλιστικής οφειλής έτους 2023, ότι τα χρηματικά ποσά θα πιστώνονται στον Τραπεζικό Λογαριασμό (με τη χρήση IBAN) που έχουν δηλωσεί οι δικαιούχοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ. ΌΣοι ασφαλισμένοι δεν έχουν προσθέσει στο Ατομικό τους Μητρώο τον ΙΒΑΝ αριθμό λογαριασμού Τραπέζης που θέλουν θα πρέπει να τον καταχωρήσουν αμέσως στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ (δείτε παραπάνω πως θα αλλάξετε τα στοιχεία και τις πληροφορίες σας στο efka.gov.gr).

ΕΦΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο ΕΦΚΑ για διάφορες περιπτώσεις:
όπως: Αιτηση Για Απονομη Κυριας Συνταξης, Φακελος Παροχων Αναπηριας, Αιτηση Για Απονομη Ή Μεταβιβαση Συνταξης Λογω Θανατου, Δικαιολογητικα Εταα – Ταμειο Νομικων, Δικαιολογητικα Εταα – Τσαυ Τσμεδε, Δικαιολογητικα Ικα-εταμ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΚΑ από το www.efka.gov.gr:

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης του efka.gov.gr στο PDF παρακάτω:

eshop-crazy-sundays-2023-ekptoseis-prosfores-tablet-laptop-smartphone-eshopgr
10 Συνολικό Σκορ
www.efka.gov.gr ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΚΑ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ - ΠΛΗΡΩΜΗ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ

Δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να βλέπετε τις τρέχουσες εισφορές σας στον ΕΦΚΑ και τα ειδοποιητήρια, πως να πληρώνετε τις εισφορές σας και πως να κάνετε εκτύπωση των εισφορών. εφκα εισφορεσ, εφκα πληρωμη, εφκα.γρ, εφκα ηδικα και εφκα ικα.

ΕΦΚΑ
9.5
Λειτουργικότητα Ιστοσελίδας ΕΦΚΑ
9.5
Εκτύπωση ΕΦΚΑ
9.5
Εισφορές ΕΦΚΑ
9
ΕΦΚΑ Ειδοποιητήρια
9.5
PROS
 • ΕΦΚΑ
User Rating: 5 (8 ψήφοι)

Tags:

HotDeals.gr
Login/Register access is temporary disabled