Ανοιχτά Μαγαζιά Καθαρά Δευτέρα 2018 ή Κλειστά; | Σούπερ Μάρκετ – Μαγαζιά – Καταστήματα Ανοιχτά Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018

Σκορ+44
Σκορ+44


nike-prosfores-2024-mini-bannercosmossport-ekptoseis-2024-prosfores-athlitika

Καθαρά Δευτέρα Ανοιχτά Μαγαζιά, Σούπερ Μάρκετ; Ποια θα είναι ανοιχτά και ποιά κλειστα την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαριου 2018; – Αργία – Ανοιχτά/Κλειστά Καταστήματα – Ωράριο Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 θα είναι ανοιχτά τα Super Market και τα Μαγαζιά; Ανοιχτά Καταστήματα Ωράρια Καθαρά Δευτέρα 2018. Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018; – Σούπερ Μάρκετ Καθαρά Δευτέρα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2019 ΑΝΟΙΧΤΑ

kathara-deytera-2018-anoixta-magazia-super-market-katasthmata-19-02-2018

 Kathara Deytera 21018 Anoixta Katastimata – Super Market Kathara Deytera – Λίστα με τα καταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ που θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 19/01/2018

Δείτε τις Προτεινόμενες Προσφορές και Εκπτώσεις 2018

Δείτε τa Φυλλάδια Super Market της εβδομάδας.

 

Δείτε παρακάτω την λίστα με τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα για την Καθαρά Δευτέρα Κλειστά και Ανοιχτά Μαγαζιά
Καθαρά Δευτέρα Καταστήματα, Μαγαζιά Ανοιχτά;

Για την Καθαρά Δευτέρα 19-02-2018 αποφασίστηκαν τα εξής:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Σ.Ε.Ε για την Καθαρά Δευτέρα στις 19/02/2018: η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας:

«H Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους».

Πρέπει να επισημάνουμε ότι υφίστανται περιπτώσεις που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με Υπουργική Απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κ.λπ. Στις περιπτώσεις αυτές -και μόνο τότε- οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο, καθώς η ημέρα προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της υποχρεωτικής αργίας και η απασχόληση σε αυτήν το ίδιο.

Πως πληρώνεται η εργασία την Καθαρά Δευτέρα:

Ειδικά για την συλλογική σύμβαση, είναι σκόπιμο να σημειώσουμε ότι δεν ισχύει πλέον η καθιέρωση της υποχρεωτικής αυτής αργίας για τις περιπτώσεις που προβλεπόταν σε κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ, η οποία έληξε και μετά την πάροδο της υποχρεωτικής παρέκτασης δεν υπεγράφη νέα σύμβαση. Ελλείψει λοιπόν ισχύουσας κλαδικής ή ομοιοεπαγγελματικής ΣΣΕ, μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας αλλά βεβαίως αφορά μόνο την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Θεσσαλονίκη Ανοιχτά Καταστήματα Καθαρά Δευτέρα 19-02-2018

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ανακοίνωσε οτί τα εμπορικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα για την Καθαρά Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη ο ΕΣΘ ενημερώνει τους εμπόρους ότι η Καθαρά Δευτέρα στην Θεσ/νικη είναι υποχρεωτική αργία και δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα (Καθαρή Δευτέρα) στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Εξοχής Φιλύρου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και Πυλαίας – Χορτιάτη (εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων Ασβεστοχωρίου και Χορτιάτη).

Αθήνα Ανοιχτά κ Κλειστά Καταστήματα Καθαρά Δευτέρα 19-02-2018

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνας ανακοίνωσε οτί τα εμπορικά καταστήματα στην Αθηνα θα παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.

Αθηνα Καθαρα Δευτερα

Καθαρά Δευτέρα Καταστήματα Μαγαζία – Αλεξάνδρεια

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας:  Λειτουργία της αγοράς την  Καθαρά Δευτέρα.

«Δεδομένου ότι πλησιάζει η ημέρα της Καθαρής Δευτέρας (19-2-2018), γνωστοποιούμε προς τα μέλη τα σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων κατά την ημέρα αυτή. Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Τρίκαλα Καθαρά Δευτέρα Καταστήματα Μαγαζία

Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων:
Εθιμική αργία για τα Τρίκαλα η Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα Ρόδος – Καταστήματα Μαγαζιά Ανοιχτα;

Εθιμική αργία για τα καταστήματα στη Ρόδο η Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα Αλεξανδρούπολη:

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Κατ έθιμον θα είναι αργία για την Αλεξανδρούπολη η Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα Πάτρα Καταστήματα

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

Ωστόσο, κατ’ έθιμο και κατά παράδοση στην πόλη μας, την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα είναι κλειστά. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών παρακαλεί τους συναδέλφους εμπόρους και κυρίως τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, να παραμείνουν την ημέρα αυτή κλειστοί, σεβόμενοι αυτόν τον θεσμό.

Καθαρά Δευτέρα Σπάρτη Μαγαζιά Καταστήματα Ανοιχτά;

Κλειστά στην Σπάρτη τα μαγαζιά την Καθαρά Δευτέρα λόγω εθίμου.

Καθαρά Δευτέρα Κομοτηνή Καταστήματα Μαγαζιά Κλειστά και Ανοιχτά.

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής υπενθυμίζει ότι για την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως κατ’ έθιμον αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση τα καταστήματα διατροφής (φούρνοι, παντοπωλεία, super market) που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού την συγκεκριμένη ημέρα.

Θυμίζουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν και τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 17 και 24 Δεκεμβρίου 2017 αλλά και στις 31 Δεκεμβρίου 2017, τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως αναφέρει σε εγκύκλιο της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς τα μέλη της.

Εκτιμήσεις ΕΣΕΕ για την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και το κόστος του Σαρακοστιανού Τραπεζιού 2018 σε σχέση με το 2017:

Ενόψει της Καθαρής Δευτέρας οι εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ για το κόστος του Σαρακοστιανού τραπεζιού του 2018, (Πόσο θα στοιχίσει το τραπέζι της Σαρακοστής) βάσει των αποτελεσμάτων της δειγματοληπτικής έρευνας που εκπόνησε το ΙΝ.Ε.Μ.Υ., στο χρονικό διάστημα 12-13 Φεβρουαρίου , προκειμένου να προβληθούν ανάλογα και από εσάς σε τοπικό επίπεδο. Από την καταγραφή του ύψους των τιμών ορισμένων βασικών προϊόντων που αποτελούν το σαρακοστιανό τραπέζι, προκύπτει μία μικρή μεσοσταθμική μείωση των ψαρικών και μία αντίστοιχου μεγέθους αύξηση για τα λοιπά συνοδευτικά προϊόντα (από Supermarkets και φούρνους).

Κύριο γνώρισμα της σύγκρισης των τιμών στα θαλασσινά, μεταξύ των ετών 2018 και 2017, συνιστά η σταθερότητα των τιμών σε αρκετά εξ’ αυτών, με τις μοναδικές διαφοροποιήσεις να προέρχονται από τα κατεψυγμένα καλαμάρια (-20,6%) αλλά και το φρέσκο χταπόδι (+11,3%). Η τελευταία ανοδική μεταβολή αποδίδεται, σχεδόν αποκλειστικά, στην ελλιπή προσφορά του συγκεκριμένου προϊόντος, εξαιτίας του νωρίτερου φετινού εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας και των συνεπαγόμενων δυσμενέστερων καιρικών συνθηκών.

kathara-deytera-esee-ektimiseis-timon-sygkrish-timwn-sarakostianoy-trapeziou-2018-poso-tha-kostisei-to-trapezi-tin-kathara-deytera-19-02-2018

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, καταγράφονται όπως και πέρυσι μεικτές τάσεις, με συνέπεια το εύρος τιμών μεταξύ 2018 και 2017 να βαίνει ελαφρώς αυξανόμενο κατά 0,8%. Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω διαπιστώσεις, το συνολικό κόστος του φετινού σαρακοστιανού τραπεζιού στο οποίο συμπεριλαμβάνονται θαλασσινά/οστρακοειδή και κάποια συνοδευτικά προϊόντα, διατηρείται αμετάβλητο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς η προκύπτουσα μεταβολή θεωρείται αμελητέα».

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα ωράρια σε σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα και μαγαζιά για την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018:

[wpsm_recent_posts number_posts=”6″]

 

Μαγαζιά – Super Market ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018:

LIDL  Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018 – Κλειστά

Θα είναι ανοιχτά τα LIDL την Καθαρά Δευτέρα; Όχι τα LIDL δεν θα είναι ανοιχτά. Κανένα Κατάστημα ΛΙΔΛ δεν θα ανοίξει την Κ. Δευτέρα.

Lidl-kiriaki-anoixta-14-january-2018-katastimata-anoixta-kyriakes

Δείτε το Φυλλάδιο LIDL από 20-02-208

MEDIAMARKT Καθαρά Δευτέρα

mediamarkt-kathara-deytera-2018-καθαρα-δευτερα-ανοιχτα-κλειστα-καταστηματα-μεδιαμαρκτ-2018

Καθαρά Δευτέρα Media Markt Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

 

-The Mart  Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018 Ανοιχτά ή Κλειστά;
Mediterranean COSMOS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Καθαρά Δευτέρα ΑΝΟΙΧΤΑ

IKEA Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ikea-ανοιχτα-κυριακη-14-ιανουαριου-2018-μαγαζια-σουπερ-μαρκετ-καταστηματα-ανοιχτα-2018

 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Καθαρά Δευτέρα Ανοιχτά; – 19 Φεβρουαρίου 2018 ΩΡΑΡΙΑ AB Basilopoylos Kathara Deytera

Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

ab_vasilopoulos-kyriakh-anoixta-14-Ianoyarioy-2018

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ Kathara Deytera Ανοιχτά – ΩΡΑΡΙΟ Λειτουργίας

Ωράριο Λειτουργίας Καθαρά Δευτέρα Μασούτης ->

08:00 – 14:00 Επιλεγμένα Καταστηματα Μασουτης ΑΝΟΙΧΤΑ Kathara Deytera

masoutis-kyriaki-14-ianouariou-anoixta-magazia-super-markets

 

 

PUBLIC Καθαρά Δευτέρα –  19 Fevroyarioy 2018

NOTOS GALLERIES Kathara Deytera 2018 Ωράριο – ANOIXTA/Κλειστά

notos-galleries-anoixta-ekptoseis-2018-kyriakh-14-ianouariou-2018

Σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ Καθαρά Δευτέρα – ANOIXTA/Κλειστά

galaxias-super-market-kyriakh-14-01-2018-anoixta-super-market

Σούπερ Μάρκετ Καθαρά Δευτέρα – MARKET IN Ανοιχτά/Κλειστά 19-02-2018

 

Σούπερ Μάρκετ Καθαρά Δευτέρα MY MARKET  Ανοιχτά/Κλειστά
Στο Κέντρο της Αθήνας My Market Κλειστά
Καθαρά Δευτέρα Ανοιχτά ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ: Αγ.Θεοδωροι – Ερέτρια – Αυλίδα – Σαρωνίδα

my_market-2018-anoixta-super-market-kyriakes-2018-Ianouarios

Καθαρά Δευτέρα Σκλαβενίτης (Carrefour) – Κλειστά

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης την Καθαρά Δευτέρα θα είναι κλειστά.

 

Sklavenitis-kyriakh-14-01-2018-anoixta-magazia-wraria

Ωράρια των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Καθαρά Δευτέρα σουπερ μάρκετ (super market)

 

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα μαγαζιά κ τα καταστήματα το 2018:

Για το 2018 τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοικτά τις παρακάτω Κυριακές :

 • 14 Ιανουαρίου 2018
 • 1 Απριλίου 2018 (Κυριακή των Βαΐων)
 • 6 Μαΐου 2018
 • 15 Ιουλίου 2018
 • 4 Νοεμβρίου 2018
 • 16 Δεκεμβρίου 2018
 • 23 Δεκεμβρίου 2018
 • 30 Δεκεμβρίου 2018

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν κατά τις παρακάτω οκτώ (8) Κυριακές:

 • Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων
 • Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων
 • Την Κυριακή των Βαΐων
 • Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους και
 • Δύο Κυριακές συνολικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

 

Υπουργική απόφαση για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Ειδικότερα, στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα προχώρησε την Παρασκευή 7/7/2017 το υπουργείο Οικονομίας.

Ειδικότερα, υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, η απόφαση που αφορά στην προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Με την υπουργική απόφαση -η οποία για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες- καθορίζονται σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο ΣτΕ για την απόφαση.

Ποιες είναι οι περιοχές
Σύμφωνα με την απόφαση οι περιοχές της περιφέρειας Αττικής και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, είναι οι εξής:

 • Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.
 • Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
 • Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.
 • Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
 • Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος.
 • Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
 • Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.
 • Την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Διευκρινίσεις
Στην ίδια υπουργική απόφαση αναφέρεται πως όσα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται εκατέρωθεν των οδών, οι οποίες αποτελούν τα όρια των περιοχών των περιπτώσεων 2, 3, 4, 5, 6 και 8 επιτρέπεται να λειτουργούν προαιρετικά τις Κυριακές.

Επίσης επιτρέπεται, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν των κάθετων στα όρια οδών και κατά μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας του σημείου εισόδου κάθε καταστήματος.

τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος, όπως αυτό ορίζεται στην περίπτωση 1, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τα οποία βρίσκονται επί των πλευρών των οικοδομικών τετραγώνων που εφάπτονται της άνω πλευράς της Λεωφόρου, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν των κάθετων στα όρια οδών και κατά μήκος ενός οικοδομικού τετραγώνου, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας του σημείου εισόδου κάθε καταστήματος. Επιπλέον, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται κάτωθεν της Λεωφόρου Ποσειδώνος προς την πλευρά της παραλίας.

Το σκεπτικό για τα ανοιχτά καταστήματα το 2018:

Το βασικό σκεπτικό για την επιλογή αυτών των περιοχών, είναι η υψηλή τουριστική κίνηση και τουριστική κατανάλωση κατά την διάρκεια του έτους, όπως αναφέρεται στην ΥΑ.

 • Ο αυξημένος αριθμός αεροπορικών αφίξεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.
 • Ο αυξημένος αριθμός αφίξεων πλοίων κρουαζιέρας και επιβατηγών πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σκαφών αναψυχής στις μαρίνες του παραλιακού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.
 • Το αυξημένο ποσοστό πληρότητας ξενοδοχειακών κλινών και του αυξημένου συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων αλλοδαπών επισκεπτών.
 • Η υψηλή συγκέντρωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας.
 • Η αυξημένη επισκεψιμότητα χώρων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και χώρων αναψυχής και παραθερισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
 • Η σημαντική συγκέντρωση εμπορικών δραστηριοτήτων στις οριζόμενες στην παρούσα απόφαση περιοχές, όπως αυτή αποτιμάται σε όρους συνολικού αριθμού καταστημάτων λιανικού εμπορίου, συνολικού κύκλου εργασιών και επισκεψιμότητας των καταναλωτών.
 • Η παγκόσμια τάση ανάπτυξης που παρουσιάζει ο «τουρισμός πόλεων», από την οποία έχουν τις προϋποθέσεις να επωφεληθούν οι αστικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην υπουργική απόφαση σημειώνεται πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να θεσμοθετούνται κατ’ εξαίρεση, ώστε να εξυπηρετηθούν σκοποί δημοσίου συμφέροντος, διασφαλίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην κυριακάτικη αργία και την εφαρμογή της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας.

Παπαδημητρίου: Περίπου 30 Κυριακές ανοιχτα τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές

Περίπου 30 Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως είπε ο υπουργός.

[wpsm_recent_posts number_posts=”5″]

 

 tsekarate-ta-hot-deals-simera-1200x300-banner-

 

Δείτε όλες τις Προσφορές  που σας προτείνει το Hotdeals.gr!

 

9.6 Συνολικό Σκορ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (19/02/2018) Kathara Deytera Super Market - Μαγαζιά Ανοιχτά;

Ενημερωθείτε για το ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Deytera 19 Febroyarioy 2018. Super Market Anoixta Kathara DeyteraKatastimata - Magazia Ποια Μαγαζιά και Σούπερ Μάρκετ θα είναι Ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα;

Καθαρά Δευτέρα
10
Ευελιξία Αγορών
10
PROS
 • Μόνο για τις βασικές ανάγκες χρειάζεται να είναι κάποια καταστήματα ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα
CONS
 • Εξοντοτικά Ωράρια Υπαλλήλων
User Rating: 4.8 (10 ψήφοι)

Tags:

Login/Register access is temporary disabled