ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ 2018 – Άμεση Επιστροφή Φόρου Εισοδήματος και Επιστροφή ΦΠΑ έως 10000 Ευρώ

Σκορ+24
Σκορ+24


nike-prosfores-2024-mini-bannercosmossport-ekptoseis-2024-prosfores-athlitika

TAXIS: Άμεση Επιστροφή Φόρου και Επιστροφή ΦΠΑ μέχρι 10000€ από την Εφορία και το Υπ. Οικονομικών. Επιστροφή Φόρου Εισοδήματος 2018. Νέα διάταξη για την άμεση επιστροφή φόρου και Φ.Π.Α έως 10.000 ευρώ ψηφίστηκε στη Βουλή.

amesh-epistrofh-foroy-eisodhmatos-10000-eyre-epistrofh-fpa-papanatsiou-nomosxedio-vouli-oktobrios-2018

Άμεση Επιστροφή Φόρου έως 10000€ και Επιστροφή ΦΠΑ

‘Αμεση επιστροφή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή ΦΠΑ για φυσικά και νομικά προσώπα για συνολικα ποσα έως 10000 ευρώ σύμφωνα με την διάταξη στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το οποίο πέρασε την Πέμπτη (04/10/2018) από τη Βουλή.

Η διάταξη για την άμεση επιστροφή φόρου έως 10.000€ αφορά εκκρεμείς υποθέσεις,  την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αλλά όπως έκανε κατανοητό η υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή, δεν θα θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις αυτές για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.

«Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν επιπρόσθετη ρευστότητα με την άμεση επιστροφή φόρου, ενώ θα μειωθεί ο όγκος των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε η υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για την συγκεκριμένη διάταξη.

Όπως είπε, έτσι εξασφαλίζεται και το δικαίωμα της Εφορίας να διεξάγει δειγματοληπτικά σε μεταγενέστερο χρόνο ελέγχους, προφυλάσσοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον.

Όπως επίσης ανέφερε, θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στους ελεγκτές να απαλλαγούν από πολλά περιστατικά μικρής σημασίας και έτσι θα μπορέσουν να εστιάσουν σε υποθέσεις επιστροφής φόρου πάνω από 10000 ευρώ, και σε άλλους σημαντικότερους ελέγχους.

«Η διαδικασία της άμεσης επιστροφής φόρου για κάτω από 10000 ευρω βοηθάει αρκετά και στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες. Την επαναλαμβάνουμε, μετά την επιτυχία που είχε η προηγούμενη διάταξη» ανέφερε η κα Παπανάτσιου.

Επίσης ανέφερε,  οτι δεν θα είναι «μόνιμη» γιατί σε τέτοια περίπτωση οι φορολογούμενοι θα προσπαθούν οι επιστροφές φόρου και οι επιστροφές ΦΠΑ να είναι κάτω από τις 10,000€ για να αποφεύγουν πάντα τους ελέγχους.

«Δεν θέλουμε να παγιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Πιστεύουμε ότι όσο μειώνονται οι οφειλές, θα μπορούν να ελέγχονται κανονικά και δεν θα χρειάζεται να γίνεται αυτό στο επόμενο διάστημα».

 

TAXIS ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ:

Δείτε στο taxis την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων για την επιστροφή φόρου.

Η υπηρεσία αυτή αφορά στις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών για το φορολογικό έτος 2017 (εισοδήματα 2017)

Eνημερωθειτε για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φετινής σας φορολογικής δήλωσης και αν δικαιούστε επιστροφή φόρου πατώντας παρακάτω:

TAXIS ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ

Επιστροφή Φόρου 2018 Πότε Καταβάλλεται:

Οι φορολογούμενοι ο οποίοι δικαιούνται επιστροφή φόρου 2018 και δεν την έχουν λάβει θα πρέπει να πάνε από την ΔΟΥ στην οποία ανήκουν και συγκεκριμένα στο τμήμα Εσόδων ώστε να ενημερωθούν για τυχόν οφειλές για τις οποίες δεν γνώριζαν και να τις αμφισβητήσουν, εάν είναι δυνατό, πάντα με τα νόμιμα δικαιολογητικά έτσι ώστε να απαιτήσουν την επιστροφή φόρου και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

10 Συνολικό Σκορ
Άμεση Επιστροφή Φόρου και Επιστροφή ΦΠΑ έως 10000 ευρώ

Επιστροφή Φόρου Εισοδήματος 2018 - Επιστροφή ΦΠΑ έως δέκα χιλιάδες ευρώ

Άμεση Επιστροφή Φόρου
10
Άμεση Επιστροφή ΦΠΑ
10
PROS
  • Άμεση Επιστροφή
User Rating: 5 (6 ψήφοι)
Login/Register access is temporary disabled