Κείμενα Μετατρέπονται σε Βίντεο Χάρη σε Αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης

Σκορ+26
Σκορ+26


moustakas-prosfores-2024-mini-banner

nike-prosfores-2024-mini-banner

Κείμενα σε Βίντεο με την Βοήθεια Αλγόριθμου Τεχνητής Νοημοσύνης Artificial Intelligence

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιτόνγκ Λι του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, ανοίγουν το δρόμο για την αξιοποίηση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στους τομείς της ψυχαγωγίας και όχι μόνο.

Μια πρώτη εικόνα από το μέλλον του κινηματογράφου της επόμενης γενιάς παρουσιάστηκε από τους ειδικούς σε συνέδριο της Ένωσης για την Προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

τεχνητη-νοημοσυνη-κειμενα-σε-βιντεο-μεσω-αλγοριθμου-τεχνητης-νοημοσυνης

Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα Science, ερευνητές «εκπαίδευσαν» ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, ώστε όταν αυτό δέχεται κείμενο να το μετατρέπει σε κινούμενη εικόνα για το σχεδιασμό μιας βιντεοταινίας. Και μπορεί οι εικόνες αυτές να είναι, προς τo παρόν, ελλιπείς ως προς την απόδοση λεπτομερειών, ωστόσο στο μέλλον η εξέλιξη της εν λόγω τεχνολογίας αναμένεται να προσφέρει θαυμαστές ευκολίες και λύσεις τόσο για την οπτικοποίηση ενός σεναρίου όσο και για τη «μεταφορά» σε εικόνες – βίντεο μιας σκηνής εγκλήματος ή ενός τροχαίου δυστυχήματος, που η αναπαράστασή του μπορεί να βοηθήσει τους αρμόδιους στη διαλεύκανση σημαντικών υποθέσεων.

Σε ένα παράδειγμα της διαδικασίας οπτικοποίησης κειμένου, όταν κάποιος πληκτρολογήσει τις προτάσεις «παιxνίδι στο λιβάδι» ή «σέρφινγκ στη θάλασσα», δημιουργείται στο σύστημα αυτόματα μια σχετική σύντομη βιντεοταινία.

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ένα νευρωνικό δίκτυο, που επεξεργάζεται τα δεδομένα περίπου όπως συμβαίνει στην περίπτωση των νευρώνων του εγκεφάλου. Στη διάρκεια της αυτοεκπαίδευσής του, το πρωτότυπο σύστημα αξιολογεί συνεχώς τις επιτυχίες και τα λάθη του, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του.

Το νέο σύστημα μηχανικής μάθησης αποτελεί τον πρώτο αλγόριθμο μετατροπής κειμένου σε βίντεο που καταφέρνει να πετύχει σχετικά καλά αποτελέσματα. Δεν είναι τέλειες οι ταινίες του, αλλά αρχίζουν να μοιάζουν με πραγματικά βίντεο, διευκρινίζουν οι ειδικοί.

 10 Συνολικό Σκορ
Κείμενα Μετατρέπονται σε Βίντεο Χάρη σε Αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης

Artificial Intelligence
10
Τεχνολογικά Νέα
10
PROS
  • AI
User Rating: 5 (7 ψήφοι)
Login/Register access is temporary disabled