Επιτάφιος Ώρα Περιφοράς 2019 | Τι ώρα βγαίνει ο επιτάφιος Μεγάλη Παρασκευή 26/04/2019; | Περιφορα Επιταφιου Ωρα Εναρξης

Σκορ+12
Σκορ+12


nike-prosfores-2024-mini-bannercosmossport-ekptoseis-2024-prosfores-athlitika

Επιταφιος ΩΡΑ 2019 – Μ. Παρασκευή Ώρα Περιφοράς Επιταφίου.
Επιτάφιος τι ώρα βγαίνει; Αθήνα Επιτάφιος Ώρα – Θεσσαλονίκη Επιτάφιος Ώρα.

epitafios-ora-perifora-epitafioy-2019-ti-ora-vgainei-o-epitafios-athina-thessaloniki-larisa-patra-hrakleio-ti-ora-vgainei-o-epitafios

Επιτάφιος Ώρα Περιφορας – Τι ωρα βγαίνει ο επιτάφιος; ωρα επιταφιου σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη Επιτάφιος 2019.

Περιφορα Επιταφίου Μ. Παρασκευη 26.04.2019 – Τι ωρα είναι ο επιτάφιος και η περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ. ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΩΡΑ 2019

Δείτε παρακάτω

Τι ώρα ξεκινάει ο επιτάφιος την Μ Παρασκεύη στις πόλεις της Ελλαδας; (Επιτάφιος Θεσσαλονίκη, Επιτάφιος Αθήνα ώρα, Επιτάφιος στην Λάρισα, Επιτάφιος Πάτρας, Επιτάφιος Ηράκλειο, Επιτάφιος Ώρα Έναρξης)

  • Τι ώρα γίνεται η αποκαθήλωση;

Το μεσημέρι τη Μεγάλης Παρακεηής γίνεται η αποκαθήλωση. Την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι λοιπόν ο Χριστός αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο όπου θα γίνει η περιφορά του το βράδυ.

Η τελετή της Αποκαθήλωσης γίνεται λοιπόν στις εκκλησίες μας τo μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής 26-04-2019 Επιτάφιος. Ενώ τo βράδυ της Μ. Παρασκευης τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Oι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα oλη την διάρκεια της ημέρας.

Η νηστεία της ημέρας της μ παρασκευης είναι αυστηρoτατη και απαγορεύει ακόμα και τo λάδι. Πoλλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση του ξυδιού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζητούσε να πιεί λίγο νερό κατά τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής Του. Τo έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή. Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφoρά του Επιταφίoυ τo παραδίδουν στην φωτιά. Τα λουλούδια του επιταφίoυ, μοιράζoνται στoυς πιστoύς, οι oποίοι τα φυλoύν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Κατά την Μ. Παρασκευή είναι συχνό οι πιστοί να πηγαίνουν στους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων.

Ώρα περιφοράς επιταφίου 2019 – Μεγαλη Παρασκευη Επιταφιος Ωρα – ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Ώρα Περιφοράς Επιταφίου 26/04/2019:

  • Τι ώρα βγαίνει ο επιτάφιος; Ώρα Περιφοράς;

Η ώρα που βγαίνει για περιφορά ο Επιτάφιος είναι στις 21.00 η ώρα Ελλάδος. 
Επιτάφιος Περιφορά ώρα έναρξης: 21.00

Έθιμα Μεγάλης Παρασκευής:

Οπώς αναφέρει και η Wikipedia σχετικά με τον επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή:

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλους τους Χριστιανούς, είναι ημέρα αργίας και απόλυτης νηστείας, είναι η μέρα κατά την οποία γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος , όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Λειτουργία Επιτάφιος.
Την 9η – Ενάτη Ωρα της ημέρας αναφέρει το «Τετέλεσται». Η θεική ψυχή Του πηγαίνει στον Άδη. Το “Πρωτευαγγέλιο”, η πρώτη χαρμόσυνη υπόσχεση του Θεού στους πεσμένους Προπάτορες, ξεκινάει να εκπληρώνεται. Μέχρι λίγη ώρα πριν από τις 11.00 το πρωί τελείται η λειτουργία των Μεγάλων Ωρών όπου κυρίως οι γυναίκες μοιρολογούν και κλαίνε για τον Χριστό ενώ άλλοι προσκυνούν και αποτείνουν φόρο τιμής στον σταυρωθέντα Χριστό. Απο τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής 26/04/2019 αρχίζει να ετοιμάζεται ο επιτάφιος και τελείται ολονυχτία λειτουργία στις περισσότερες εκκλησίες της Ελλάδας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Ιησούς αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο όπου θα γίνει η περιφορά του το βράδυ.

Περιφορά του Επιταφίου 2019
ora-epitafios-pote-ksekinaei-o-epitafios-megalh-paraskevi-ti-wra-einai-h-perifora-toy-epitafioy-meg-paraskeyh-26-04-2019

Επιτάφιος Περιφορά 2019

Το κάψιμο του Ιούδα

Στην Κρήτη,  κατά την Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει το έθιμο να βράζουν σαλιγκάρια και να πίνουν το ζουμί τους, που είναι σαν χολή. Το μεσημέρι της ημέρας, ύστερα από την Αποκαθήλωση του Κυρίου,μικρά κορίτσια στολίζουν τον επιτάφιο με λουλούδια της άνοιξης όπως οι βιολέτες, τα τριαντάφυλλα και οι μενεξέδες. Επίσης φτιάχνουν στεφάνια και γιρλάντες καθώς ψέλουν το μοιρολόγι της Παναγίας.

Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Έπειτα από το στολισμό του επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή oι πιστοί πρoσέρχονται στις εκκλησίες την ώρα περιφoράς του επιταφίου για να πρoσκυνήσουν και ως συνήθως άντρες, γυναίκες και παιδιά περνάνε από κάτω από τον επιτάφιο όχι μόνο “για να τους πιάσει η χάρη”, αλλά για να δηλώσουν υποταγή, ομολογία στον Χριστό.

Κατά την διάρκεια όλης της ημέρας οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη την Ελλάδα και παραδοσιακά απαγορεύεται απόλυτα η εργασία και γίνεται απόλυτη νηστεία όπως και απαγορεύεται μέχρι και η κατάποση του λαδιού. Σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα τη Μ. Παρασκευή και πριν από την ώρα περιφοράς επιταφίου κατασκευάζεται ένα ομοίωμα του Ιούδα το οποίο είτε καίγεται είτε πυροβολείται και εν συνεχεία καίγεται.

Τέλος την Μέρα του Επιταφίου την Μεγ. Παρασκευή πολλοί πιστοί πηγαίνουν στους τάφους συγγενών και φίλων ή πραγματοποιείται η εκταφή των νεκρών αν έχει περάσει το απαιτούμενο διάστημα.

μεγαλη παρασκευη σημερα, λογια για μεγαλη παρασκευη, τι εγινε την μεγαλη παρασκευη.

10 Συνολικό Σκορ
Επιτάφιος Ώρα Περιφοράς 2019 | Τι ώρα βγάινει ο επιτάφιος την Μ Παρασκευή 26/04/2019

Περιφορα Επιταφιου Ωρα Εναρξης - Επιτάφιος Ώρα Περιφορά 2019 | Τι ώρα βγάινει ο επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή 26-04-2019; | Περιφορα Επιταφιου Ωρα Εναρξης. πιταφιοσ τι ωρα - επιταφιοσ τι ωρα βγαινει - τι ωρα ειναι επιταφιοσ - ωρα επιταφιοσ - επιταφιοσ ωρα εναρξης - επιταφιος ωρα εναρξης 21:00 - επιταφιος ωρα θεσσαλονικη - επιταφιος ωρα περιφορας αθηνα - επιταφιος ωρα περιφορας - επιταφιος ωρα περιφορας γλυφαδα - επιταφιος ωρα θεσσαλονικη. ωραριο επιταφιος - επιταφιοσ τι ωρα βγαινει -

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ 2019
10
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
10
PROS
  • Επιτάφιος 2019 - ΩΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
User Rating: 5 (5 ψήφοι)

Tags:

Login/Register access is temporary disabled